ΝΑΠΟΛΙ

Μπιγκόν: "Η μεγαλύτερη λύπη μου είναι πως ο Ντιέγκο δεν είναι εδώ για να γιορτάσει αυτό τον θρίαμβο"

Μπιγκόν: "Η μεγαλύτερη λύπη μου είναι πως ο Ντιέγκο δεν είναι εδώ για να γιορτάσει αυτό τον θρίαμβο"
INTIME

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπακού αλλά και της Νάπολι στο πρωτάθλημά του 1990, Αλμπέρτο Μπιγκόν, επαίνεσε την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι για την κατάκτηση του σκουντέτο κάνοντας ειδική μνεία στο κενό που άφησε πίσω του ο Μαραντόνα.

Για 33 ολόκληρα χρόνια ο Αλμπέρτο Μπιγκόν μνημονευόταν μεταξύ άλλων ως ο τελευταίος προπονητής που είχε οδηγήσει την Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας όμως από το βράδυ της Πέμπτης (4/5) αυτό δεν ισχύει πλέον, με τη σκυτάλη να την παίρνει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που οδήγησε τους παρτενοπέι στην κατάκτηση του τρίτου σκουντέτο στην ιστορία τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τεράστια ευφορία στον 75χρονο Μπιγκόν, με τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού (διαδέχτηκε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 1999-2000 και έδωσε τη θέση του στον Γιάννη Μαντζουράκη πριν λήξει εκείνη η σεζόν) να μιλάει με καμάρι για το επίτευγμα των Ναπολιτάνων μέσα από συνέντευξή του.

"Ο Σπαλέτι και η Νάπολι που έφτιαξε, πέτυχαν ένα επίτευγμα που θα το θυμούνται όλοι για τόσο καιρό όσο και το δικό μας. Βλέπω ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων, για παράδειγμα το πνεύμα και η επιθυμία να θυσιάζονται για το κοινό καλό.

Πολλοί νόμιζαν ότι δεν θα μπορούσαμε να κοντράρουμε την Μίλαν, όπως αρκετοί το περασμένο καλοκαίρι δεν είχαν εμπιστοσύνη στην Νάπολι που είχε χάσει τους Ινσίνιε, Μέρτενς και Κουλιμπαλί. Θα πρέπει όμως να ειπωθεί ότι η διοίκηση έκανε εξαιρετική δουλειά που τους αντικατέστησε με τους Κβαρατσχέλια και Κιμ", τόνισε σε συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport" και πρόσθεσε:

"Είναι ωραίο που οι φίλοι της Νάπολι πανηγυρίζουν μετά από τόσο καιρό. Το αξίζουν τόσο αυτοί όσο και ο σύλλογος. Είμαι επίσης χαρούμενος ότι νικήσαμε σε όλα τα εντός έδρας ματς εκτός από μία ισοπαλία.

Η μεγαλύτερη λύπη μου είναι πως δεν μπορεί να είναι εδώ ο Ντιέγκο για να γιορτάσει τον θρίαμβο της αγαπημένης του Νάπολι και πως δεν ήταν στην Ντόχα για τη νίκη της Αργεντινής στο Μουντιάλ.

Οι αναμνήσεις που με δένουν με τον Μαραντόνα τις κρατώ κοντά στην καρδιά μου και προτιμώ να μην μιλώ για αυτές".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ