ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ

Μπιέλσα για την απουσία Καβάνι και Σουάρες από την Ουρουγουάη: "Πώς μπορώ να τους πω ότι δεν θα κληθούν;"

Ο Έντισον Καβάνι πανηγυρίζει μαζί με τον Λουίς Σουάρες με τη φανέλα της Ουρουγουάης
Ο Έντισον Καβάνι πανηγυρίζει μαζί με τον Λουίς Σουάρες με τη φανέλα της Ουρουγουάης © 2019 LEO CORREA / AP IMAGES

Ο Μάριο Μπιέλσα αναφέρθηκε στην απουσία του Έντισον Καβάνι και του Λουίς Σουάρες από την εθνική Ουρουγουάης, τονίζοντας ότι τους σέβεται, ενώ εξήγησε και τον λόγο που δεν επικοινώνησε μαζί τους.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανέλαβε το "τιμόνι" της Ουρουγουάης τον περασμένο Μάιο για να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Αλόνσο κι έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής ομάδας στις 15 Ιουνίου στη μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Νικαράγουα.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε συμπεριλάβει στην αποστολή τους τους Λουίς Σουάρες κι Έντινσον Καβάνι, ενώ στη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (2/9) εξήγησε γιατί δεν πρόκειται να τους καλέσει.

"Δεν έχω μιλήσει μαζί τους και γι' αυτό με αποκάλεσαν δημόσια ψεύτη. Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν είναι ότι είπα ψέματα στους Ουρουγουανούς επειδή επρόκειτο να τους μιλήσω και δεν τελικά δεν τους μίλησα.

Σέβομαι πολύ τους παίκτες που θεωρούνται είδωλα, γιατί δεν μπορεί ο καθένας να φτάσει σ' αυτό το σημείο και είναι πάντα άξιο. Κανείς δεν μπορεί να είναι είδωλο χωρίς να το αξίζει και πολύ λίγοι φτάνουν σε αυτή τη θέση.

Όταν μίλησα για πρώτη φορά είπα ότι θα τους μιλήσω, ότι θα τους ακούσω και με βάση αυτά που θα μου πουν θα τους πω τη γνώμη μου. Δεν ήξερα τι θα μπορούσαν να μου πουν στη συζήτηση που ήθελα να κάνω μαζί τους. Από τότε όμως, που ξεκίνησα στην Ουρουγουάη, ο Καβάνι είχε δηλώσει δημόσια ότι ο χρόνος του στην εθνική ομάδα δεν έχει τελειώσει, όπως και ο Σουάρες.

Έχοντας αυτές τις πληροφορίες δεν χρειάστηκε να τους μιλήσω, γιατί τους διάβασα και τους άκουγα, κι επομένως, απέτρεψαν κατά την άποψή μου, μία περιττή κουβέντα, καθώς έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεσή μου. Δεν χρειαζόταν να τους μιλήσω", εξήγησε ο Μπιέλσα και συνέχισε:

"Το καθήκον μου είναι να αποφασίσω ποιον θα καλέσω. Δεν θέλω να διαφωνήσω γιατί δεν καλώ κάποιον παίκτη. Φυσικά, ο Σουάρες κι ο Καβάνι έχουν μια ιεραρχία που τους ξεχωρίζει.

Εάν εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους τηλεφωνώ ή όχι, θα πρέπει να εξηγώ την απόφασή μου. Γιατί κάθε φορά που δίνω μια λίστα, σημειώνω 42 και παραθέτω 22. Στην πράξη είναι άβολο να εξηγήσω καθεμία από τις επιλογές μου. Υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστείς ψεύτης.

Αυτό που είναι αδύνατο είναι να αποφασίσω εγώ πότε κλείνει ο κύκλος ενός παίκτη, όπως ο Λουίς Σουάρες ή Καβάνι ή οποιοσδήποτε άλλος. Δεν μπορώ να αποσύρω κανέναν από την εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να αφαιρέσω από το ποδόσφαιρο τη λίγη αξία που του έχει απομείνει, που είναι η δυνατότητα να παίζεις χωρίς λεφτά, για την αγάπη της φανέλας.

Όταν ο κόσμος λέει ότι είναι αηδιασμένος από αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με τα χρήματα, η επιλογή του ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων παρουσιάζεται ως ένα παρθένο σενάριο που δεν έχει ακόμη μολυνθεί από τα χρήματα.

Γι' αυτό και υπάρχουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις στο καλεντάρι, από τις οποίες υποφέρει. Πώς μπορώ να πω στον Σουάρες ή στον Καβάνι ότι δεν μπορούν να επιλεγούν;".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ