ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπέτις - Ράγιο Βαγεκάνο 1-1: Το γκολ του Ιγκλέσιας στο 92' έστειλε τους Σεβιγιάνους στον τελικό

Οι παίκτες της Μπέτις χειροκροτούν το κοινό τους μετά από τη λήξη του αγώνα με την Ζένιτ στο Europa League | 24 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπέτις χειροκροτούν το κοινό τους μετά από τη λήξη του αγώνα με την Ζένιτ στο Europa League | 24 Φεβρουαρίου 2022 @2022 MIGUEL MORENATTI/AP IMAGES

Η Μπέτις ισοφάρισε την Ράγιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey χάρη στην νίκη της με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων στην Μαδρίτη.

Πρόκριση διά πυρός και σιδήρου απέναντι στην Ράγιο αλλά... πρόκριση για την Μπέτις, με την ομάδα του Πελεγκρίνι να πανηγυρίζει το βράδυ της Πέμπτης (3/3) την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 5η φορά στην ιστορία της, όπου θα διεκδικήσει στις 23 Απριλίου στο "Καρτούχα" της Σεβίλλης, το 3ο της τρόπαιο, κόντρα στην Βαλένθια.

Οι πράσινοι της Ανδαλουσίας είχαν προβάδισμα χάρη στη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς στην Μαδρίτη όμως αυτό τούς δημιούργησε άγχος και πίεση και οι πρωτευουσιάνοι το εκμεταλλεύτηκαν, για να βάλουν φωτιά στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό.

Αυτό το έκαναν μάλιστα λίγο πριν το φινάλε, με τον Μπεμπέ να μπαίνει αλλαγή στο 77' και τρία λεπτά αργότερα να εκτελεί με μία ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα τον Μπράβο, γράφοντας το 1-1 και φέρνοντας το ζευγάρι σε ισορροπία από τη στιγμή που δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφεραν έκρηξη ενθουσιασμού στις εξέδρες του "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", με τον Χοακίν να περνάει ωραία κάθετη πάσα για τον Κανάλες και εκείνον να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, για να γίνει κόντρα και να ακολουθήσει ως τρέιλερ ο Ιγκλέσιας και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 ήταν γεγονός και η Ράγιο δεν μπόρεσε να βρει νέο γκολ για να οδηγήσει το ματς στην παράταση, με την Μπέτις να κρατάει με νύχια και με δόντια την ισοπαλία και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της 23ης Απριλίου όπου θα βρει μπροστά της την Βαλένθια.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Σαμπαλί, Πετσέλα, Ένγκαρ, Μορένο (90' Γκουαρδάδο), Καρβάλιο, Ροντρίγκεθ, Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι (82' Χοακίν), Ζοσέ (86' Ιγκλέσιας)

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: Ζιντάν, Μπάλιου, Σουάρεθ (77' Μπεμπέ), Κατένα, Φρανθίσκο Γκαρθία, Σις (62' Κομεσάνα), Βαλεντίν, Παλαθόν (61' Ντέκα), Τρέχο, Άλβαρο Γκαρθία (89' Ροντρίγκεθ), Γκουαρδιόλα (77' Σιλά)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΕΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ