ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Μπερμπάτοφ: "Το γκολ του Αγκουέρο, που στέρησε από τη Γιουνάιτεντ τον τίτλο το 2012, θα το θυμόμαστε για πάντα"

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2010 JON SUPER / AP IMAGES

Ο παλαίμαχος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος τη σεζόν 2015/16 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, μίλησε για την απόσυρση του Σέρχιο Αγκουέρο, τονίζοντας πως θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Reds λόγω του γκολ του που το 2012 τούς στέρησε τον τίτλο.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έκλεισε το κεφάλαιο ποδόσφαιρο την Τετάρτη (15/12) τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς η αρρυθμία στην καρδιά δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Ο Αργεντινός σταρ, έγραψε ιστορία στη Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας 260 γκολ σε 390 συμμετοχές, ενώ αποχώρησε από το Έτιχαν έχοντας κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, έξι Λιγκ Καπ, τρία Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο. Τη σεζόν 2011/12 οι Πολίτες ανέβηκαν στην κορυφή της Premier League χάρη στο χρυσό γκολ του Αγκουέρο, ο οποίος έκανε το 3-2 στο 90+4' στο τελευταίο παιχνίδι-τελικό κόντρα στην ΚΠΡ.

Το γκολ αυτό στέρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνο τον τίτλο, καθώς η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χρειαζόταν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Πολίτες, υστερώντας στην ισοβαθμία, για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ο παλαίμαχος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (ο οποίος τη σεζόν 2015/16 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ), μίλησε για το γκολ του Αργεντινού, τονίζοντας πως ποτέ κανένας "Κόκκινος Διάβολος" δεν πρόκειται το ξεχάσει:

"Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ γι' αυτό το γκολ, το μοναδικό γκολ που θα μείνει για πάντα στο μυαλό όλων μας για λάθος λόγους, το γκολ που χάρισε στη Σίτι τον τίτλο. Μα απογοήτευσε πολύ, αλλά ήταν μια μεγάλη στιγμή για τη Σίτι.

Το θυμάμαι καλά. Ήμουν στο Στάδιο του Φωτός με τους συμπαίκτες μου, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το προπονητικό επιτελείο. Περιμέναμε το τελευταίο σφύριγμα στο Έτιχαντ για να είμαστε και επίσημα πρωταθλητές, μέχρι ο Αγκουέρο να αλλάξει τη μοίρα της Premier League. Είναι η στιγμή που θα μείνει για πάντα γνωστός.

Θυμάμαι όταν αντιμετωπίζαμε τη Σίτι, οι συζητήσεις πριν από τον αγώνα και το ημίχρονο αφορούσαν πάντα την προσοχή στον Αγκουέρο, γιατί μπορεί να σκοράρει γκολ που δεν περιμένεις. Ήταν ένας από τους πραγματικά μεγάλους.

Βρίσκεται στους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Premier League. Υπήρξαν πολλοί ξένοι παίκτες που κοσμούσαν το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και οι παίκτες που μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό για το μεγαλείο τους είναι οι Τιερί Ανρί, Ερίκ Καντονά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Αγκουέρο".

TAGS ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΠΑΟΚ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ