ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεργκ: Βάζει τέλος στην καριέρα του στα 37 του χρόνια

Ο Μάρκους Μπεργκ
Ο Μάρκους Μπεργκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στη σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή του, με έναν τραυματισμό του σε ματς της Γκέτεμποργκ να αναγκάζει τον άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τα γήπεδα πριν το φινάλε της σεζόν.

Η νίκη στο ντέρμπι εναντίον της Χάκεν στις 27 Αυγούστου ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Μάρκους Μπεργκ, με τον 37χρονο Σουηδό επιθετικό να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και να υποχρεώνεται να πει το αντίο λίγο νωρίτερα απ'ότι υπολόγιζε, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος Σουηδίας.

"Ήταν τιμή. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα έχω ζήσει σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα, σκέφτηκα πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Η Γκέτεμποργκ σημαίνει πολλά για μένα και την καριέρα μου.

Ήταν προφανές πως θα επιστρέψω στο σπίτι μου, και γι' αυτό είναι τόσο σκληρό όταν αυτό τελειώνει", τόνισε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Γκέτεμποργκ ο Μπεργκ, ο οποίος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του και θα την αποχαιρετήσει επίσημα στο επόμενο εντός έδρας ματς απέναντι στην Σίριους στις 7 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μπεργκ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των Τόρσμπι, Χρόνινχεν, Αμβούργο, Αϊντχόφεν, Αλ Αΐν και Κρασνοντάρ ενώ ήταν από τους επιδραστικούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα από το 2013 μέχρι το 2017 όταν και φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και είχε 95 γκολ σε 151 παιχνίδια.

Σημειώνεται πως πέρα από τα 282 γκολ που σημείωσε σε συλλογικό επίπεδο, ο Σουηδός φορ έχει να επιδείξει επίσης και 90 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (2018-2021) έχοντας βρει 24 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

"Ο Μάρκους Μπεργκ ευχαριστεί αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να σε ευχαριστούμε", ανέφερε η Γκέτεμποργκ για το αντίο του Μπεργκ μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ