SERIE A

Μπενίτεθ: "Η Νάπολι δεν θα φοβάται κανέναν"

Μπενίτεθ: "Η Νάπολι δεν θα φοβάται κανέναν"

Ο Ράφα Μπενίτεθ δήλωσε ευτυχισμένος για την παρουσία του στον πάγκο της Νάπολι και αποθέωσε τους οπαδούς της, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μην φύγει ο Καβάνι. Ντε Λαουρέντις: "Είναι ο κατάλληλος για μας..."

"Είμαι εδώ για να κάνω την ομάδα να παίζει καλά και να νικάει. Θα φτιάξουμε μία ομάδα για να τα πάει καλά και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε κανέναν", τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παρουσίασή του από τη Νάπολι, και συνέχισε:

"Είμαι ευτυχισμένος που προπονώ μία ισχυρή ομάδα η οποία μπορεί να αναπτυχθεί και ελπίζω να μπορέσει να τα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον.

Γνωρίζω ήδη την πόλη, οι οπαδοί μου έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για την πόλη. Ο χαρακτήρας των Ναπολιτάνων είναι παρόμοιος με με αυτόν των Ισπανών και έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή σχέση".

Ο 53χρονος τεχνικός, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι το Europa League με την Τσέλσι και επιστρέφει στο Καμπιονάτο μετά την σύντομη θητεία του στην Ίντερ το 2010, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

Μπενίτεθ: "Η Νάπολι δεν θα φοβάται κανέναν"

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες είναι να δουλεύουν για την ομάδα, για το καλό της ομάδας. Εάν είναι Ναπολιτάνοι όπως ο Ινσίνιε, ακόμα καλύτερα.

Πρέπει να μάθω την ιταλική και τη ναπολιτάνικη διάλεκτο, δεν θα ονομάζομαι πλέον Ράφα αλλά Ραφέ (σ.σ. γελάει). Υπάρχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο εδώ και αυτό με ευχαριστεί.

Δεν είναι κάτι το νορμάλ, εδώ ζουν για το ποδόσφαιρο και δεν βλέπω την ώρα να κάνω χαρούμενους τους οπαδούς μας.

Μετά από πάρα πολλές νίκες για μένα, είναι σημαντικό να έρθω σε ένα μέρος όπου υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου".

Μπενίτεθ: "Η Νάπολι δεν θα φοβάται κανέναν"

Ερωτηθείς ακόμα για το "πρόσωπο του καλοκαιριού" στη Νάπολι, τον Έντινσον Καβάνι (φουντώνουν οι φήμες πως θα έρθει δελεαστική πρόταση από μεγάλη ομάδα εκτός Ιταλίας), ο Μπενίτεθ δήλωσε:

"Έχω μιλήσει με τον παίκτη, γίνεται λόγος για αυτόν επειδή είναι πολύ καλός. Είμαι ευχαριστημένος που τον έχουμε μαζί μας, ελπίζουμε να τον έχουμε και στο μέλλον.

Δεν μιλήσαμε για το μέλλον του, τώρα είναι συγκεντρωμένος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Είναι ξεκάθαρο πως θα ήμουν χαρούμενος εάν αποφάσιζε να παραμείνει στη Νάπολι".

Όσον αφορά στον πρόεδρο της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Μπενίτεθ στη συνέντευξη Τύπου στο Καστελβολτούρνο, τόνισε χαρακτηριστικά για τον διάδοχο του Βάλτερ Ματσάρι:

Μπενίτεθ: "Η Νάπολι δεν θα φοβάται κανέναν"

"Ο Μπενίτεθ είναι το σωστό άτομο, είναι ένας προπονητής με διεθνή εμπειρία και θα μας βοηθήσει στην άνοδό μας. Με αυτόν ξεκινάει ένας νεος κύκλος για την ομάδα".

Όσον αφορά δε στον Καβάνι και τις ομάδες που "σφάζονται" για χάρη του, έβγαλε έξω από το "χορό των μνηστήρων" τη Μάντσεστερ Σίτι...

"Ο Καβάνι ξέρει πως στη Νάπολι θα είναι μία πριμαντόνα, δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να είναι σε άλλες ομάδες.

Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει τη διάθεση να πληρώσει τη ρήτρα των 63.000.000 ευρώ για να πάρει τον Καβάνι και ότι η Τσέλσι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ