ΝΑΠΟΛΙ

Μπενίτεθ: "Είχα πει από τον Νοέμβριο ότι θα πάρει το σκουντέτο η Νάπολι, μπορεί και το Champions League"

Ο Ράφα Μπενίτεθ σε συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Νάπολι, πριν από ματς του Europa League κόντρα στην Ντνίπρο | 13 Μαΐου 2015
Ο Ράφα Μπενίτεθ σε συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Νάπολι, πριν από ματς του Europa League κόντρα στην Ντνίπρο | 13 Μαΐου 2015 @2015 SERGEI CHUZAVKOV/AP IMAGES

Πεπεισμένος πως αυτή μπορεί να είναι η χρονιά της Νάπολι όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη, εμφανίστηκε μέσω συνέντευξής του στην "Gazzetta dello Sport" ο Ράφα Μπενίτεθ.

Έχουν περάσει 33 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Νάπολι (το 2ο στην ιστορία της) και όλα δείχνουν πως η ιώβια υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα οι φίλοι της θα λάβει τέλος στο φινάλε της σεζόν.

Και αυτό γιατί με 15 αγωνιστικές να απομένουν, μόνο με θαύμα θα χάσει το σκουντέτο έχοντας διαφορά 15 βαθμών απέναντι στην δεύτερη Ίντερ, με το επιθετικό δίδυμο των Κβαρατσχέλια - Όσιμεν να είναι από τα πλέον καυτά στην Ευρώπη και να την οδηγεί εκ του ασφαλούς προς την επιτυχία.

Σύμφωνα πάντως με τον πρώην προπονητή της, Ράφα Μπενίτεθ, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει όλα τα φόντα τη φετινή σεζόν να κατακτήσει όχι μόνο τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας αλλά και το Champions League.

"Όταν μιλάμε για φαβορί στο Champions League λέμε συνέχεια τα ίδια ονόματα όπως πχ την Ρεάλ. Για μένα, η Νάπολι είναι έτοιμη για να επιβάλλει την κυριαρχία της και στην Ευρώπη.

Δεν έχουν κάτι να χάσουν, παίζουν καλά και έχουν ένα πολύ μεγάλο βαθμολογικό αβαντάζ στο πρωτάθλημα ώστε να μην τους αποσπάσει σε επίπεδο σωματικο και πνευματικό.

Ξέρω επίσης τι υποστήριξη δίνει ο κόσμος της Νάπολι στους παίκτες. Οπότε "γιατί όχι;". Με αυτό δεν λέω ότι θα κατακτήσει το Champions League η Νάπολι αλλά ότι μπορεί να το πετύχει", τόνισε ο Ισπανός με συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport", για να προσθέσει με νόημα:

"Είχα συναντηθεί πριν λίγους μήνες με τον Σπαλέτι στο Λίβερπουλ, σε μία περίοδο που η Νάπολι παρέμενε αήττητη για μεγάλο διάστημα σε Ιταλία και Champions League αλλά ήταν μπροστά μόνο με 5 πόντους έναντι της Αταλάντα και 6 έναντι της Μίλαν.

Είπα στον Λουτσιάνο (Σπαλέτι) ότι θα έφερνε πίσω το πρωτάθλημα στην Νάπολι. Δεν ήθελε να το ακούσει, και για λόγους πρόληψεων, όμως ένιωθα από τον περασμένο Νοέμβριο πως αυτή είναι η χρονιά τους".

Υπενθυμίζεται πως οι παρτενοπέι ήταν εντυπωσιακοί στη φάση των ομίλων όπου ήταν μαζί με Λίβερπουλ, Άγιαξ και Ρέιντζερς, και θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League απέναντι Άιντραχτ, η οποία την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Europa League.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ CHAMPIONS LEAGUE SERIE A ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ