ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Μπενφίκα: Ο Μέντες πήγε για τον Φερνάντες δύο προτάσεις μεγαλύτερες από τη ρήτρα μαμούθ

Ο Ένσο Φερνάντες της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022-2023 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
Ο Ένσο Φερνάντες της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022-2023 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Η Μπενφίκα δέχθηκε δύο προτάσεις πάνω από την τεράστια ρήτρα αποδέσμευσης του Ένσο Φερνάντες, σύμφωνα με την A Bola, ενώ περιμένει και τρίτη.

Το εκπληκτικό Μουντιάλ που έκανε ο Ένσο Φερνάντες εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή αξία του και μαζί τον αριθμό των ομάδων που ζητούν τα ταλέντα του. Αν και αποκτήθηκε από την Μπενφίκα μόλις το περασμένο καλοκαίρι για 10.000.000 ευρώ, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ολοκληρώσει τη χρονιά σε άλλο σύλλογο, με το ποσό μεταγραφής να έχει υπερδεκαπλασιαστεί.

Η A Bola υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της Τρίτης ότι η Μπενφίκα έχει στα χέρια της ήδη δύο ισόποσες προτάσεις ύψους 127.000.000 από διαφορετικές ομάδες. Προσθέτει δε ότι αναμένεται και τρίτη πρόταση παρομοίου επιπέδου και όλες προέρχονται από συλλόγους της Premier League και της La Liga.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι πως η ρήτρα αποδέσμευσης του 21χρονου μέσου είναι 120.000.000, δηλαδή μικρότερη από τα ποσά που παρουσιάστηκαν στους "αετούς". Επίσης μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι τις προτάσεις στον πρόεδρο του συλλόγου, Μανουέλ Ρουί Κόστα, δεν τις μετέφερε ο ατζέντης του Φερνάντες, αλλά ο μεγαλύτερος ατζέντης του κόσμου, Ζόρζε Μέντες.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τουλάχιστον μία από αυτές τις προτάσεις μπορεί να αυξηθεί κατά τρία εκατομμύρια, ώστε να διασφαλιστεί η κατάρριψη δύο ρεκόρ. Το ένα είναι της πιο ακριβής πώλησης μέσου στον κόσμο, που αυτήν τη στιγμή είναι του Πολ Πογκμπά για 105.000.000 από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το άλλο είναι της πιο ακριβής πώλησης της Μπενφίκα, που αυτήν τη στιγμή κατέχει η πώληση του Ζοάο Φέλιξ στην Ατλέτικο με 127.000.000.

Η Μπενφίκα θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, έστω κι αν δεν μπορεί να αρνηθεί τις προτάσεις, αφού αυτές υπερκαλύπτουν τη ρήτρα. Αν τελικά ο Φερνάντες αποφασίσει να φύγει από τώρα, δεν θα κατατεθεί όλο το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Πορτογάλων, αφού η Ρίβερ θα καρπωθεί το 25% των οικονομικών ανταλλαγμάτων από τη μεταγραφή.

TAGS ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ