CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Μπάγερν 0-4: Οι αδίστακτοι Βαυαροί διέλυσαν στο τελευταίο 20λεπτο την ομάδα του Βλαχοδήμου

Ο Λιρόι Σανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπάγερν κόντρα στην Μπενφίκα στο Champions League | 20 Οκτωβρίου 2021
Ο Λιρόι Σανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπάγερν κόντρα στην Μπενφίκα στο Champions League | 20 Οκτωβρίου 2021 @2021 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου άντεξε για 69 λεπτά όμως το τελευταίο 20λεπτο ήταν εφιαλτικό για αυτήν, με την Μπάγερν να κάνει ό,τι θέλει τους Πορτογάλους και να περνάει με το εμφατικό 4-0 από το "Λουζ" με δύο γκολ και μία ασίστ του Λιρόι Σανέ.

Η Μπάγερν είναι και φέτος μία ασταμάτητη μηχανή παραγωγής γκολ και νικών και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, εντός και εκτός έδρας, σε Bundesliga και Champions League. Το τελευταίο της θύμα ήταν η Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης (20/10) για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους πρωταθλητές Γερμανίας των εννέα τελευταίων ετών να ισοπεδώνουν την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου επικρατώντας 4-0 στο "Λουζ" της Λισσαβώνας (όλα τα γκολ τους από το 70' και μετά) και να συνεχίζουν την επέλασή τους στον όμιλο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και ρεκόρ τερμάτων 12-0 συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα της σε φάση ομίλων Champions League και συνολικά το καλύτερο ρεκόρ στην διοργάνωση.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Μπάγερν να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και να ασκεί μεγάλη πίεση ανά διαστήματα στην Μπενφίκα, με την ομάδα του Ζουάν Ζεσούς να αντέχει όμως χάρη στο σωστό αμυντικό πλάνο της και να έχει σε καλή βραδιά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που αρνήθηκε το γκολ σε Λεβαντόβσκι και Κομάν σε αρκετά καλές ευκαιρίες που είχαν αμφότεροι να σκοράρουν.

Οι αετοί είχαν μάλιστα την πιο μεγάλη φάση στο πρώτο 45λεπτο, με το εξαιρετικό σουτ του Ντάργουιν να υποχρεώνει τον Νόιερ σε πολύ δύσκολη επέμβαση, με τους Βαυαρούς από την πλευρά τους να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (42') αλλά το γκολ να μην μετράει μετά από χρήση του VAR καθώς ο Λεβαντόβσκι είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να νικήσει τον Έλληνα κίπερ των Πορτογάλων.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους Βαυαρούς να μπαίνουν φουριόζοι και να σφυροκοπούν τα καρέ των γηπεδούχων έχοντας δύο δοκάρια μέσα σε λίγα λεπτά με Παβάρ και Κομάν, με τον Μίλερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 52' αλλά ούτε εκείνος να χαίρεται για πολύ καθώς το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης μέσω VAR.

Ο Βλαχοδήμος έμοιαζε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το ίδιο συνέβαινε και με τον ομόλογό του, Νόιερ, αφού αμφότεροι είχαν ρεσιτάλ θετικών επεμβάσεων, ωστόσο στο τελευταίο 20λεπτο ήρθε η κατάρρευση για τους Ίβηρες, με την Μπάγερν να πατάει το πόδι στο γκάζι και να εξαφανίζεται.

Η αρχή έγινε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σανέ στο 70' που έστειλε τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου (0-1), με τον γκολ αυτό να απελευθερώνει τους Βαυαρούς που βρήκαν στη συνέχεια κενά στην άμυνα της Μπενφίκα και έστησαν πάρτι.

Το έκαναν μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο αφού πανηγύρισαν τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, με τον Εβέρτον να γίνεται μοιραίος για την ομάδα του στο 80' γράφοντας με αυτογκόλ (κεφαλιά) το 0-2 και τον Σανέ να (ξανα)παίρνει τη σκυτάλη αμέσως μετά.

Στο 82' έστρωσε τη μπάλα στον Λεβαντόβσκι που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία να σημειώσει το 3-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γερμανός διεθνής εξτρέμ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι για το τελικό 4-0.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Βερίσιμο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Αλμέιδα (40' Γκονσάλβες), Μάριο (81' Τααράμπτ), Βάιγκλ, Γκριμάλδο, Σίλβα (81' Πίτσι), Γιάρεμτσουκ (76' Εβέρτον), Ντάργουιν (81' Ράμος)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (66' Γκνάμπρι), Ζίλε, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (86' Ρίτσαρντς), Κίμιχ, Σάμπιτζερ (86' Τολισό), Κομάν (86' Μουζιάλα), Μίλερ (77' Στάνισιτς), Σανέ, Λεβαντόβσκι

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ