CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Βόλφσμπουργκ 5-1: Πανδαισία και παγκόσμιο ρεκόρ για τις εκπληκτικές μπλαουγκράνα

Η Αλέξια Πουτέγιας πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βόλφσμπουργκ στο Champions League γυναικών | 22 Απριλίου 2022
Η Αλέξια Πουτέγιας πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βόλφσμπουργκ στο Champions League γυναικών | 22 Απριλίου 2022 @2022 JOAN MONFORT|AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με την παρουσία 91.648 θεατών σε αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών και οι παίκτριές της "αποζημίωσαν" το κοινό στο Καμπ Νόου, θριαμβεύοντας με 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ στον πρώτο ημιτελικό Champions League των δύο ομάδων.

Γιορτή δίχως τέλος στο Καμπ Νόου από την αρχή μέχρι το φινάλε! Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο χορτάρι του Καμπ Νόου με τον αέρα των 24 γκολ στη φάση των ομίλων και των 8 απέναντι στην Ρεάλ στα προημιτελικά και ο πρώτος ημιτελικός Champions League γυναικών απέναντι στην Βόλφσμπουργκ αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο, με τις μπλαουγκράνα πρωταγωνίστριες.

Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις γηπεδούχες να είναι καθόλα εντυπωσιακές και να παίζουν κατά διαστήματα εκπληκτική μπάλα, με τις Γερμανίδες αντιπάλους τους να μοιάζουν να τα έχουν χαμένα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας μαζέψει τέσσερις φορές τη μπάλα από το βάθος της εστίας τους.

Η Μπονματί στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ και η Χάνσεν έκανε το 2-0 με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, για να έρθει η Ερμόσο στο 33ο λεπτό να γράψει το 3-0 σε ένα γκολ-αποθέωση της ομαδικότητας και να πάρει τη σκυτάλη η Πουτέγιας κάνοντας το 4-0 στο 38'.

Η Αλέξια Πουτέγιας πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βόλφσμπουργκ | 22 Απριλίου 2022
Η Αλέξια Πουτέγιας πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βόλφσμπουργκ | 22 Απριλίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα σημείωσε και πέμπτο γκολ στο 50' που δεν μέτρησε μετά από χρήση του VAR και η συνέχεια βρήκε την Βόλφσμπουργκ να προσπαθεί να ισορροπήσει το ματς και να αντιδράσει, για να μειώνει στο 70' με την Ρόορντ αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο.

Τουναντίον, η "Μπάρσα" ανέβασε και πάλι στροφές και λίγο πριν το φινάλε βρήκε και πέμπτο γκολ, με την Πουτέγιας να ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή των λύκων και να αναλαμβάνει εκείνη την εκτέλεση, για να πανηγυρίσει το 5-1 μέσα σε αποθέωση που την έφερε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο φετινό Champions League με 10 γκολ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, με την Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει επίσημα πως κόπηκαν 91.648 εισιτήρια στην αναμέτρηση, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα γυναικών, σπάζοντας το προηγούμενο που είχε η ίδια η καταλανική ομάδα από τον εντός έδρας προημιτελικό απέναντι στην Ρεάλ με 91.553 εισιτήρια (είχε σπάσει τότε ρεκόρ 23 ετών).

Το φινάλε βρήκε την Μπαρτσελόνα να γιορτάζει το εκκωφαντικό 5-1 μπροστά στο κοινό της και ουσιαστικά να κλείνει θέση για τον τελικό ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, με την γερμανική ομάδα να χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στην ρεβάνς της 30ης Απριλίου στην έδρα της.

Υπενθυμίζεται πως ο έτερος ημιτελικός στο Champions League γυναικών είναι αποκλειστικά γαλλική υπόθεση, αφού θα τεθούν αντιμετώπες Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (24/4).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ