ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Το φιλικό ματς της διχόνοιας

Μπαρτσελόνα: Το φιλικό ματς της διχόνοιας
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Φεράν Τόρες πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα στον αγώνα για τη La Liga εναντίον της Αλαβές 2023 AP IMAGES/JOAN MONFORT

Διχασμένα τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα με την απόφαση του καταλανικού συλλόγου να κλείσουν φιλικό ματς στις ΗΠΑ με τη μεξικανική ομάδα Αμέρικα (21 Δεκεμβρίου), μόλις 25 ώρες μετά τον τελευταίο της αγώνα του ημερολογιακού έτους στη La Liga με την Αλμερία.

Η συζήτηση για τη σωματική υγεία των παικτών είναι υπό εξέλιξη, με την πλειονότητα αυτών να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερφόρτωση από τις ολοένα και αυξανόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους και τις εθνικές τους ομάδες.

Ωστόσο, στον βωμό των χρημάτων, η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός των καταλανικών αποδυτηρίων. Συγκεκριμένα, η διοίκηση των Μπλαουγκράνα έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση της διοργάνωσης φιλικού αγώνα με τον μεξικανικό σύλλογο Κλαμπ Αμέρικα στις 21 Δεκεμβρίου στην πόλη Ντάλας των ΗΠΑ.

Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση εκτός της χρονικής στιγμής της αναμέτρησης, εντός δηλαδή της διακοπής των Χριστουγέννων, είναι το γεγονός ότι θα λάβει χώρα -μόλις- 25 ώρες μετά τον τελευταίο αγώνα του ημερολογιακού έτους για τη Μπαρτσελόνα, αφού στις 20 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει στην Αλμερία την ομώνυμη ισπανική ομάδα.

Ως συνέπεια, το πρόγραμμα των παικτών και οι ημέρες χαλάρωσής τους συρρικνώνονται, καθώς θα κληθούν να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό σε δύο αεροπορικά ταξίδια διάρκειας 14 ωρών, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις τους ξεκινούν και πάλι στις 3 Ιαουναρίου στο εκτός έδρας ματς με τη Λας Πάλμας για τη La Liga.

Η διοργάνωση αυτού του φιλικού αγώνα θα αποφέρει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ στα ταεμεία του καταλανικού συλλόγου και προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των παικτών και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, η διοίκηση πρότεινε στους ποδοσφαιριστές να λάβουν μπόνους 100 χιλιάδες ευρώ έκαστως.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ