LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Η μάχη του... Facebook!

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Η μάχη του... Facebook!

Πέρα από τη μάχη στο χορτάρι που αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια κόσμο μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, έχουμε και τη μάχη των social media ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιος υπερέχει στο Facebook;

Τα social media αποτελούν πλέον "το Α και το Ω" σε κάθετι στη σύγχρονη ζωή. Το ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Facebook, Τwitter, Instagram έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και όλες οι ομάδες τα χρησιμοποιούν κατά κόρον για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι διαδραστικά, άμεσα και προσφέρουν πολλαπλές υπηρεσίες.

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τεράστια δυναμική ΚΑΙ στο κομμάτι αυτό, πέρα απ' αυτή στο χορτάρι. Παίζουν... μπάλα και εκτός αγωνιστικού χώρου με τεράστια επιτυχία. Την Κυριακή (23/3, 22:00), διεξάγεται το Clasico ανάμεσα στους δυο ισπανικούς "Κολοσσούς" και αναμένεται να πέσουν κορμιά στο χορτάρι του "Καμπ Νόου", αφού οι δυο ομάδες παλεύουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει βαθμολογικό προβάδισμα έναντι της "Βασίλισσας", την ώρα που στο Facebook οι Μαδριλένοι έχουν το πάνω χέρι, όπως τουλάχιστον φανερώνουν οι αριθμοί. Σε αυτή την άτυπη μάχη, η "Βασίλισσα" υπερέχει έναντι της μεγάλης αντιπάλου της, αφού την συζητούν περισσότερο.

Οι παίκτες του Αντσελότι στα... Likes είναι πάνω από τους συναδέλφους τους των Καταλανών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρει ποια είναι η 11άδα που προκύπτει από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με βάση την απήχησή τους στο δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Η μάχη του... Facebook!

The Facebook buzz

Η ομάδα που συζητιέται περισσότερο στο Facebook: Ρεάλ Μαδρίτης

Ο παίκτης με τα περισσότερα Likes στο Facebook: Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο δεύτερος παίκτης στα Likes στο Facebook: Λιονέλ Μέσι

Ο προπονητής που συζητιέται περισσότερο στο Facebook: Κάρλο Αντσελότι

Η Ινδονησία αγαπάει το Clasico περισσότερο από την Ισπανία

Από 'κει και πέρα, αποδεικνύεται ότι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για το Clasico στην Ινδονησία απ' ό,τι στην Ισπανία, με βάση τα στοιχεία του πασίγνωστου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης. Στην κορυφή βρίσκουμε την Βραζιλία, ενώ έπεται στη λίστα το Μεξικό.

1. Βραζιλία

2. Μεξικό

3. Αργεντινή

4. Ηνωμένο Βασίλειο

5. Ινδονησία

6. Ισπανία

7. Κολομβία

8. Χιλή

9. Ιταλία

10. Βιετνάμ

Βάση φίλων στο Facebook

Οι δυο ομάδες έχουν συνολικά 134.000.000 φίλους στο Facebook παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει στην πράξη πως σε 1 στους 10 χρήστες "αρέσει" είτε η Ρεάλ Μαδρίτης είτε η Μπαρτσελόνα. Θυμίζουμε ότι οι "μπλάνκος" υπερέχουν έναντι των "μπλαουγκράνα". Ο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 106.000.000 Likes, ξεπερνώντας και την Σακίρα, ενώ ο Λιονέλ Μέσι είναι πάνω από τον Τζάστιν Μπίμπερ, μετρώντας 78.000.000 Likes.

Πηγή: mirror.co.uk

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ