ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 5-2: Κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ σε αγώνα γυναικών με 91.553 θεατές και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τα προημιτελικά του Champions League γυναικών 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τα προημιτελικά του Champions League γυναικών 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 © 2022 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τις νίκες της επί της Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League γυναικών, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο "Καμπ Νόου" και καταρρίφθηκε το ρεκόρ προσέλευσης με 91.553 θεατές.

Μία ιστορική βραδιά ολοκληρώθηκε στο "Καμπ Νόου", με την Μπαρτσελόνα να διπλασιάζει τις νίκες της επί της Ρεάλ για τα προημιτελικά του Champions League γυναικών. Το τελικό 5-2 ήταν το "ευχαριστώ" των παικτριών του Χονατάν Χιράλντεθ στις 91.553 κόσμου που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ σε αγώνα γυναικών, με το προηγούμενο να κρατάει από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1999, όταν στο "Ρόουζ Μπολ" της Πασαντίνα βρέθηκαν 90.195 θεατές για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των ΗΠΑ κόντρα στην Κίνα.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, το ρεκόρ ανήκε στο Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα του 2019, το οποίο παρακολούθησαν 60.739 ζευγάρια μάτια στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ύστερα από τη νίκη με 3-1 στη Μαδρίτη, οι Καταλανές ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Μία σέντρα που κατέληξε σε γκολ της Μαπί Λεόν στο 8' άνοιξε το δρόμο της δεύτερης νίκης, όμως η ισοφάριση της Όλγκα Καρμόνα με πέναλτι στο 16' και το σουτ από τα 40 μέτρα της Κλαούντια Θορνόθα στο 48' έφεραν τα πάνω κάτω.

Κάπου εκεί, η ομάδα που είχε 36 νίκες σε ισάριθμους αγώνες όλων των διοργανώσεων φέτος ανέβασε στροφές και με τις Αϊτάνα Μπονματί, Κλαούντια Πίνα, Αλεξία Πουτέγιας και Καρολίνε Χάνσεν είχε φτάσει στο 5-2 στο 70'. Οι Καταλανές συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, αλλά τελικά πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση, στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων της στο τουρνουά.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ