LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ράγιο Βαγεκάνο 0-0: Η αύρα του Λεβαντόβσκι δεν ήταν αρκετή για τους μπλαουγκράνα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga κόντρα στην Ράγιο Βαγεκάνο | 13 Αυγούστου 2022
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga κόντρα στην Ράγιο Βαγεκάνο | 13 Αυγούστου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα είχε με το καλημέρα την πρώτη της απώλεια βαθμών στη φετινή La Liga, με την ομάδα του Τσάβι να μην πιάνει υψηλά στάνταρντ απόδοσης και να υποχρεώνεται σε λευκή ισοπαλία στο "Καμπ Νόου" απέναντι στην Ράγιο Βαγεκάνο.

Γκέλα με το καλημέρα. Αν και παρουσιάστηκε στο χορτάρι του Καμπ Νόου με τρία καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα στο αρχικό σχήμα της (Λεβαντόβσκι, Ραφίνια, Κρίστενσεν), η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να υποτάξει την Ράγιο Βαγεκάνο, με τους μπλαουγκράνα να μπλοκάρονται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους άριστα στημένους στο χορτάρι Μαδριλένους και να μένουν στο άγονο 0-0 για την πρεμιέρα της La Liga.

Το ματς

Ο κόσμος της Μπάρτσελόνα βροντοφώναξε "παρών" στις εξέδρες του "Καμπ Νόου" για να στηρίξει την Μπαρτσελόνα της νέας εποχής, με τα αρκετά νέα αποκτήματα, ωστόσο η ομάδα του Τσάβι δεν μπήκε με τον ανάλογο δυναμισμό και ενθουσιασμό στο χορτάρι, με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να φύγει δίχως να το καταλάβει.

Μόλις στο 20' είχε το πρώτο αξιόλογο σουτ με τον Ραφίνια και στο 35' απείλησε για πρώτη φορά με τον Ντεμπελέ (μπλόκαρε ο Ντιμιτριέβσκι το σουτ του Γάλλου εντός περιοχής), για να έρθει στο 45+2' η Ράγιο και να αγγίξει εκείνη το γκολ. Δεν το πέτυχε επειδή ο Τερ Στέγκεν αποδείχτηκε φύλακας-άγγελος της εστίας του, με τον Γερμανό να κλείνει εξαιρετικά το οπτικό πεδίο του Άλβαρο Γκαρθία και να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του.

Στο 52' ο Καμέγιο ήταν εκείνος που έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Μαδριλένους για να τους βάλει μπροστά στο σκορ, με τη φάση αυτή να αφυπνίζει την Μπαρτσελόνα που μετά από το 65' ανέβασε στροφές και άρχισε να ασκεί έντονη πίεση γύρω από τα καρέ της Ράγιο. Στο 65' ο Ντιμιτριέβσκι απέκρουσε με θεαματική εκτίναξη το σουτ του Φάτι και κράτησε το μηδέν, ενώ μετά το 80' οι μπλαουγκράνα έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το 1-0.

Μπαρτσελόνα - Ράγιο Βαγεκάνο 0-0: Η αύρα του Λεβαντόβσκι δεν ήταν αρκετή για τους μπλαουγκράνα
@2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Στο 82' το σουτ του Λεβαντόβσκι έστειλε τη μπάλα να φύγει ελάχιστα έξω από το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Κατένα εξουδετέρωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από πλεονεκτική θέση, για να πάρει το ριμπάουντ ο Λεβαντόβσκι αλλά να μην βρει στόχο.

Με τον διαιτητή να δίνει οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, οι ελπίδες της "Μπάρτσα" για το χρυσό γκολ αναπτερώθηκαν όμως στο 90+3' τα όνειρα ψαλιδίστηκαν λόγω της αποβολής του Μπουσκέτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα (μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του), με τα ακροτελεύτια λεπτά να βρίσκουν τους Μαδριλένους να σκοράρουν με τον Φαλκάο αλλά το γκολ να μη μετράει ορθώς αφού ο Κολομβιανός στράικερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν (60' Ρομπέρτο), Γκαρσία, Άλμπα (82' Ομπαμεγιάνγκ), Γκάβι (60' Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Πέδρι (73' Κεσιέ), Ραφίνια (60' Φάτι), Λεβαντόβσκι, Ντεμπελέ

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: Ντιμιτριέβσκι, Μπάλιου, Λεζέν, Κατένα, Φρανσίσκο Γκαρθία, Λόπες (62' Βαλεντίν), Σις, Παλαθόν (79' Σάντσεθ) Τρέχο (79' Πόθο), Άλβαρο Γκαρθία, Καμέγιο (62' Φαλκάο)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ