CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Πλζεν 5-1: Σόου Λεβαντόβσκι στο "Καμπ Νόου", χατ-τρικ ο Πολωνός και πεντάρα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πλζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πλζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έκανε σεφτέ στα γκολ και στο Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (με χατ τρικ), η οποία επιβλήθηκε εύκολα με 5-1 της Πλζεν στο "Καμπ Νόου" για την πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

Η Μπαρτσελόνα εκκίνησε στο φετινό Champions League με την πιο εύκολη υποχρέωση, εντός έδρας κόντρα στην Πλζεν. Το 5-1 του "Καμπ Νόου" για τον 3ο όμιλο έδωσε την ευκαιρία στον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να κάνει χατ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με τη φανέλα των Καταλανών.

Η αρχή στα γκολ πάντως έγινε με έναν άλλον πρωτάρη με τους "μπλαουγκράνα", τον Φρανκ Κεσιέ, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο τέρμα του στη διοργάνωση. Η συνέχεια θα μπορούσε να είναι καταστροφική, αφού ο Τζον Μοσκέρα λίγο αργότερα ετοιμαζόταν να σκοράρει στο τετ α τετ, αλλά έπεσε στο έδαφος μαζί με τον Αντρέας Κρίστενσεν. Ο διαιτητής έδειξε τη βούλα και έβγαλε την κόκκινη κάρτα, όμως μετά από έλεγχο στο video διαπιστώθηκε ότι ο Κολομβιανός επιθετικός είχε δώσει αγκωνιά νωρίτερα στον Δανό στόπερ.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν έγινε θρίλερ, ο Λεβαντόβσκι πήρε το όπλο του και έκανε το 2-0 στο 34ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα με εκπληκτικό τακουνάκι παραλίγο να βγάλει ασίστ στον Πέδρι (ο Ισπανός νικήθηκε από τον Γίντριχ Στάνεκ). Οι ευκαιρίες των Καταλανών οδήγησαν σε ακόμα ένα γκολ του Λεβαντόβσκι, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Οι Τσέχοι είχαν μειώσει με τον Γιαν Σικόρα στο 44', όμως δεν είχαν τύχη στον αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νόου", ακόμα κι αν είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο, με τάκλιν του αμαρκάριστου Τόμας Χόρι έξω από τη μικρή περιοχή, που πέρασε ψηλά άουτ.

Η Μπαρτσελόνα διέθετε την ποιότητα για περισσότερα γκολ όμως, με τον Λεβαντόβσκι να κάνει χατ τρικ και να φτάνει τα 89 στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Καρίμ Μπενζεμά με 86. Ο Φεράν Τόρες στο 71' διαμόρωσε το τελικό σκορ για την Μπαρτσελόνα, που πανηγύρισε μια νίκη στο γκρουπ του θανάτου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (46' Πικέ), Κρίστενσεν, Κουντέ, Άλμπα, Κεσιέ (81' Τόρε), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75' Γκάβι), Ντεμπελέ (75' Ντεπάι), Λεβαντόβσκι, Φάτι (65' Τόρες)

ΠΛΖΕΝ: Στάνεκ, Χάβελ, Χέιντα, Πέρνιτσα, Γεμέλκα (86' Χόλικ), Κάλβατς, Μπούχα, Σικόρα (79' Πίλαρ), Βλκάνοβα (78' Τσέρμακ), Μοσκέρα (79' Γίρκα), Χόρι (66' Μπάσεϊ)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ