LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 4-0: Θρίαμβος με Τόρες και Ντεμπελέ πριν από το ταξίδι στην Πόλη

Ο Φεράν Τόρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Οσασούνα για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Κυριακή 13 Μαρτίου 2022
Ο Φεράν Τόρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Οσασούνα για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 © 2022 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα είχε σε εξαιρετική μέρα τους Φεράν Τόρες και Ουσμάν Ντεμπελέ και επιβλήθηκε 4-0 της Οσασούνα για τη La Liga, πριν ταξιδέψει στην Πόλη για το κομβικό παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ στο Europa League.

Η "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Γαλατάσαραϊ στο "Καμπ Νόου" αποδείχθηκε μια κακή παρένθεση για την Μπαρτσελόνα, που στο ίδιο γήπεδο λίγες ημέρες μετά έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο και διέλυσε με 4-0 την Οσασούνα για την 28η αγωνιστική της La Liga, παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Ατλέτικο αλλά με αγώνα λιγότερο.

Η επιθετική τριπλέτα των Φεράν Τόρες, Ουσμάν Ντεμπελέ και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε μεγάλα κέφαλια και πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα ανέλαβαν την ευθύνη για τρία γκολ. Στο 14' ο Ισπανός επιιθετικός κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-0 και λίγα λεπτά αργότερα ο Γάλλος του έβγαλε μια φανταστική κάθετη για το 2-0. Στο 27', έπειτα από νέα ασίστ του Ντεμπελέ, ήταν η σειρά του Γκαμπονέζου να σκοράρει και να φτάσει τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα (σε έξι αγώνες), ένα παραπάνω από όσα σημείωσε στο πρώτο μισό της σεζόν με την Άρσεναλ (σε 14 αγώνες).

Ο Χακόμπα Αρασάτε έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα, όμως εκείνες του Τσάβι από το ημίωρο και μετά έκαναν τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το πόδι στο γκάζι, ο Ζεράρ Πικέ έψαξε αρκετά το γκολ στο 600ό παιχνίδι του με το σύλλογο και το βρήκε, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 55'. Εν τέλει, αυτό ήρθε με τον Ρίκι Πουτζ στο 75' (22ος διαφορετικός σκόρερ της ομάδας στη σεζόν, ρεκόρ για την κατηγορία στο 21ο αιώνα), δύο λεπτά αφότου πέρασε στη θέση του Πέδρι, για το τελικό σκορ, λίγες ημέρες πριν από το καθοριστικό παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη, για τη φάση των 16 του Europa League.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ