ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι πέντε εσωτερικές "μεταγραφές" που μπορούν να σώσουν την κατάσταση

Ο Αγουέρο κατά την παρουσίασή του απ' την Μπαρτσελόνα
Ο Αγουέρο κατά την παρουσίασή του απ' την Μπαρτσελόνα © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Mundo Deportivo παρουσίασε τους πέντε ποδοσφαιριστές που θα επιστρέψουν μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και ενδέχεται να "σώσουν" την κατάσταση και τον Ρόναλντ Κούμαν.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι Καταλανοί έχασαν το κρίσιμο παιχνίδι με την Ατλέτικο με κατεβασμένα χέρια και βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας της La Liga με 12 πόντους στο -5 απ' την κορυφή. Παράλληλα, η εικόνα στο Champions League δεν είναι καλύτερη, αφού οι μπλαουγκράνα έχουν δύο ήττες από Μπάγερν και Μπενφίκα.

Ο Ρόναλντ Κούμαν συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και συνεχώς ακούγονται ονόματα για τη διαδοχή του. Πάντως, σύμφωνα με το Mundo Deportivo ακόμη και παραμονές του αγώνα απέναντι στην Ατλέτικο, ο Ολλανδός προπονητής προσπαθούσε να πείσει τον Λαπόρτα, πως το πρότζεκτ του μπορεί να πετύχει αρκεί να επιστρέψουν οι τραυματίες.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ευελπιστεί να έχει μετά τη διακοπή διαθέσιμους τους Ζόρντι Άλμπα και Πέδρι. Ο 32χρονος μπακ υπέφερε από μυϊκό τραυματισμό, όμως βρέθηκε στον πάγκο κόντρα στους κολτσονέρος. Απ' την άλλη, ο 18χρονος μέσος έμεινε ξανά εκτός απέναντι στην Ατλέτικο, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο ματς με την Μπενφίκα στο Champions League. Όμως μετά στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων πρόκειται να είναι έτοιμος.

Παράλληλα, ο Κούμαν βασίζει πολλά στον Άνσου Φάτι. Ο 18χρονος εξτρέμ στον αγώνα με τη Λεβάντε επέστρεψε μετά από 10 μήνες απουσίας και σκόραρε μάλιστα και ένα γκολ. Αγωνίστηκε επίσης λίγα λεπτά στα δύο επόμενα παιχνίδια των Καταλανών. Ο Ολλανδός θεωρεί πως μετά τη διακοπή ο Φάτι θα είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση και θα μπορεί να βοηθήσει ως βασικός πια την ομάδα του.

Περιμένει τον Αγουέρο και τον Ντεμπελέ

Άλλες δύο περιπτώσεις παικτών που ο Κούμαν θεωρεί πως όταν επιστρέψουν θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανατροπή της κατάστασης είναι ο Κουν Αγουέρο και ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Αργεντινός στράικερ, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί φέτος, αναμένεται να μπορεί να παίξει αμέσως μετά τη διακοπή. Βέβαια, δεν θα έχει τον απαιτούμενο ρυθμό, ενώ ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια με Βαλένθια, Ντιναμό Κιέβου και Ρεάλ. Πάντως, σιγά σιγά θα αρχίσει να παίρνει κάποια λετπά στα πόδια του,.

Στο τέλος του Οκτωβρίου πρόκειται να επιστρέψει στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα ο Ουσμάν Ντεμπελέ, αν και οι γιατροί επιμένουν πως πρέπει να υπάρξει προσοχή στην περίπτωσή του. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ο Κούμαν και ο Λαπόρτα έχουν επενδύσει πολλά πάνω στον Γάλλο εξτρέμ και τον περιμένουν να επιστρέψει.

Οι Καταλανοί αγόρασαν τον Ντεμπελέ το 2017 για το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ και τέσσερα χρόνια αργότερα δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που έχει δώσει η Μπαρτσελόνα για εκείνον. Ωστόσο, οι άνθρωποι των Καταλανών ελπίζουν πως μετά τον τραυματισμό του ο Ντεμπελέ θα επιστρέψει δριμύτερος,

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ