ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Ροσέλ απαλλάχθηκε από την κατηγορία φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, σε συνέντευξη Τύπου στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2022
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, σε συνέντευξη Τύπου στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2022

Το δικαστήριο απάλλαξε τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, από την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Ο Σάντρο Ροσέλ κινδύνευε με ποινή φυλάκισης, όμως το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία φοροδιαφυγής, μία από τις οποίες αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα από το 2010 μέχρι την παραίτησή του το 2014 εμφανιζόταν να απέφυγε την καταβολή φόρου ύψους 230.296 ευρώ το 2012, εξαιτίας μιας εταιρίας που είχε σχηματίσει και διαχειριζόταν μόνος του, χρεώνοντας μέσω αυτής τις προσωπικές υπηρεσίες του.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, όμως το δικαστήριο τον απάλλαξε, με τον Ροσέλ να έχει επιστρέψει το φόρο μαζί με τους τόκους σαπό τον Ιούνιο του 2019.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας είχε αθωωθεί το 2019 και από την κατηγορία του ξεπλύματος παράνομων προμηθειών από τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, υπόθεση για την οποία έμεινε προφυλακισμένος για 22 μήνες.

Τον προσεχή Οκτώβριο, ο Ροσέλ θα κληθεί να αντικρούσει ακόμα μία κατηγορία από το εδώλιο του δικαστηρίου, για παρατυπίες στη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Ο εισαγγελέας έχει εισηγηθεί πέντε χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και απάτη στις χειρισμούς που έγιναν από τη διοικητική ομάδα του Ροσέλ στην Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον παίκτη από τη Σάντος το καλοκαίρι του 2013.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ