LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 1-0: Επιστροφή στις νίκες και 642 γκολ για τον Μέσι

Ο Μέσι πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λεβάντε για την 13η αγωνιστική της La Liga.
Ο Μέσι πανηγυρίζει γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λεβάντε AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 642 γκολ με την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται ένα τέρμα μακριά από το ρεκόρ του Πελέ δίνοντας τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 1-0 απέναντι στη Λεβάντε.

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε δύσκολα απέναντι στη Λεβάντε αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 1-0 στο Καμπ Νόου για την 13η αγωνιστική της La Liga. Οι Καταλανοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μέσι στο 76' με τον Αργεντίνο να φτάνει τα 642 γκολ με τους μπλαουγκράνα και να βρίσκεται ένα τέρμα μακριά από το ρεκόρ του Πελέ. Ο Βραζιλιάνος θρύλος μετρούσε 643 γκολ με τη φανέλα της Σάντος.

Έτσι, έπειτα από την ήττα από την Κάντιθ για το πρωτάθλημα και από τη Γιουβέντους στο Champions League, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες. Στη La Liga ανέβηκε στην 8η θέση έχοντας συγκεντρώσει 17 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετό ρυθμό, έληξε όμως χωρίς κάποιο γκολ, αν και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ. Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στη Λεβάντε με τον Ντε Φρούτος στο 12ο να βρίσκεται απέναντι από τον Τερ Στέγκεν αλλά να πλασάρει πάνω του.

Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 16' απείλησε με τον Μπρέιθγουεϊτ. Στο 19΄η Λεβάντε απείλησε εκ νέου, με τον Ντάνι Γκόμεθ να στέλνει από κοντά την μπάλα άουτ. Στο 22' οι Καταλανοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μέσι εκτέλεσε ένα φάουλ ψάχνοντας τον Γκριεζμάν, ο οποίος πήρε την κεφαλιά. Ο Άιτορ, όμως, απέκρουσε με τον Λανγκλέ στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα άουτ σε κενή εστία.

Στο 40' ο Γκριεζμάν έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Η μπάλα, έπειτα από γύρισμα του Μέσι, έφτασε στον Γάλλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Άιτορ απέκρουσε ήταν ξανά εκεί.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή, όμως φάνηκε να δυσκολεύεται να διασπάσει την άμυνα της Λεβάντε. Στο 51' ο Μέσι σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε στον Μάλσα και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι Καταλανοί κυκλοφορούσαν με τους παίκτες του Κούμαν να στοχεύουν κυρίως τον Μέσι, με τον Αργεντίνο να δοκιμάζει κάποια σουτ και τον γκολκίπερ της Λεβάντε να είναι σε ετοιμότητα.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά και η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα, όμως τη λύση έδωσε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντίνος των μπλαουγκράνα πήρε την πάσα από τον Ντε Γιονγκ, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εστία του Άιτορ γράφοντας το 1-0 στο 76ο λεπτό. Μέχρι και το τέλος οι μπλαουγκράνα διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

Μπαρτσελόνα: Τερ-Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπούσκετς (58' Πέδρι), Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (89' Ουμτιτί), Κοουτίνιο (70' Τρινκάο), Μπρέιθγουεϊτ

Λεβάντε: Φερνάντες, Κόκε (68' Μιραμόν), Ποστίγο, Βέσο, Κλερκ, Μελέρο (82' Λεόν), Μάλσα, Βούκτσεβιτς (68' Ραντόγια), Ντε Φρούτος (82' Σον), Γκόμεθ, Μαρτί (68' Μοράλες)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Βαγιαδολίδ - Οσασούνα 3-2 (7' 76' Βάισμαν, 56' Ορεγιάνα / 27' Μπούντιμιρ, 43' Τόρες)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Βαλένθια - Μπιλμπάο 2-2 (25' πεν. Σολέρ, 83' Βαγέχο / 55' Βιγιαλίμπρε, 79' πεν. Γκαρθία)

Χετάφε - Σεβίλλη 0-1 (αυτ. Ετσέιτα)

Ουέσκα - Αλαβές 1-0 (66' Οντιβέρος)

Ρεάλ - Ατλέτικο 2-0 (15' Καζεμίρο, 63' αυτ. Όμπλακ)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Σοθιεδάδ - Έιμπαρ 1-1 (20' Μπαρενετσέα / 65' Ενρίτς)

Μπέτις - Βιγιαρεάλ 1-1 (51' Ρουιμπάλ / 5' Τόρες)

Έλτσε - Γρανάδα 0-1 (42' Σουάρες)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 1-0 (76' Μέσι)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Θέλτα - Κάντιθ (22:00)

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ