ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Η απόφαση για Κούμαν θα αργήσει, ο Ολλανδός δηλώνει άγνοια για το μέλλον του

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Μπενφίκα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Μπενφίκα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν θα πάρει αποφάσεις εν θερμώ για το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν, αναφέρει ο καταλανικός Τύπος. "Δεν αποφασίζω εγώ", δηλώνει ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα. "Κλειδί" το ντέρμπι με Ατλέτικο το Σάββατο.

Η συντριβή της Μπαρτσελόνα στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα την αφήνει ουραγό του 5ου ομίλου του Champions League.

Η δεύτερη σερί ήττα με 0-3 (προηγήθηκε από την Μπάγερν στο "Καμπ Νόου") καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόκριση στα νοκ άουτ, ειδικά με εμφανίσεις όπως κόντρα σε Μπάγερν και Μπενφίκα, όπου δεν είχε τελική στο στόχο.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, ως προπονητής αυτής της ομάδας, αποδέχθηκε ότι φέρει την ευθύνη για τα αποτελέσματα στις δηλώσεις του ύστερα από το παιχνίδι του "Λουζ", ωστόσο δήλωσε άγνοια για το τι μέλλει γενέσθαι. "Από τους παίκτες μου αισθάνομαι υποστήριξη, από άλλους δεν ξέρω. Δεν μπορώ να πω κάτι για το μέλλον μου. Δεν γνωρίζω τι σκέφτεται ο σύλλογος, δεν είναι στο χέρι μου και γι' αυτό δεν θέλω να απαντήσω κάτι. Θα δούμε", δήλωσε στην πιο καυτή ερώτηση που είχε να αντιμετωπίσει στο flash interview.

"Αποδέχομαι τον κόσμο στον οποίο ζούμε εμείς οι προπονητές. Το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε. Δεν αντιπροσωπεύει το τι συνέβη στο χορτάρι. Παρά την ήττα, παίξαμε καλά μέχρι το 2-0. Η διαφορά ήταν ότι εκείνοι σκόραραν, εμείς όχι. Σπαταλήσαμε τέσσερις ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να αμυνθουν καλύτερα από εμάς. Είμαστε κάπως μαλθακοί. Είμαστε κατώτεροι πολλών ομάδων στην Ευρώπη σε δύναμη και ταχύτητα και πρέπει να τις κερδίσουμε με το παιχνίδι μας. Αυτό προσπαθήσαμε, αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί".

Τα καταλανικά ΜΜΕ τον κρατούν στη Βαρκελώνη προς το παρόν

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οδήγησε τους δημοσιογράφους των δύο βασικών αθλητικών ΜΜΕ της Καταλονίας, της Mundo Deportivo και της Sport, να κάνουν ρεπορτάζ για το μέλλον του Ολλανδού τεχνικού.

Αμφότερα κατέληξαν σε ένα κοινό συμπέρασμα, με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξαν. "Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν θα πάρει εν θερμώ απόφαση", ήταν το ρεπορτάζ και των δύο, κάτι που δείχνει ότι τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες δεν θα ανακοινωθεί κάποια απόφαση. Η συνάντηση της διοίκησης την Πέμπτη όμως μπορεί να δώσει μία κατεύθυνση για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, βρέθηκε στα αποδυτήρια έπειτα από το τέλος του αγώνα, χωρίς να έχει γνωστό το τι είπε στους παίκτες. Οι "μπλαουγκράνα" κινούνται σε τεντωμένο σκοινί πάντως, αφού το Σάββατο αντιμετωπίζουν την Ατλέτικο στη Μαδρίτη για τη La Liga κι ένα ενδεχόμενο νέο "στραβοπάτημα" να τους αφήσει από πολύ νωρίς πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου.

Δεν αποκλείεται αυτό να είναι το παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα και για τον Κούμαν. Ακολουθεί η διακοπή για το "παράθυρο" εθνικών ομάδων του Οκτωβρίου, που μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό είτε για αλλαγή προπονητή (Τσάβι και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο) είτε για επούλωση πληγών και αναδιοργάνωση.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ