ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Η ανανέωση του Ντεμπελέ εξοικονομεί χρήματα για τον Τόρες

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga απέναντι στην Σεβίλλη | 27 Φεβρουαρίου 2021
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga απέναντι στην Σεβίλλη | 27 Φεβρουαρίου 2021 @2021 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Sport υποστηρίζει ότι η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Ουσμάν Ντεμπελέ και αυτό διευκολύνει οικονομικά μια άλλη συμφωνία, αυτήν της αγοράς του Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπαρτσελόνα ενισχύεται στην επίθεσή της παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που διαθέτει, χωρίς να... ξεφορτώνεται παίκτες. Η καταλανική Sport υποστηρίζει ότι ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του Ουσμάν Ντεμπελέ για ανανέωση του συμβολαίου του και ταυτόχρονα προχωρά τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της απόκτησης του Φεράν Τόρες για 55.000.000 ευρώ.

Ο Γάλλος εξτρέμ βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας από το 2017 και παρότι έχει απουσιάσει από περισσότερα από 100 παιχνίδια λόγω τραυματισμών, έχει υποπέσει σε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα, δεν έχει πείσει απολύτως με την απόδοσή του και δυσκόλεψε πολύ την ανανέωση του συμβολαίου του, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στο "Καμπ Νόου".

Το καταλανικό έντυπο υποστηρίζει ο παίκτης έχει πειστεί από το πλάνο του Τσάβι σε αντίθεση με τους ατζέντες του και ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η υπογραφή 5ετούς συμφωνίας με μειωμένες απολαβές, κάτι που βοηθάει πολυεπίπεδα το σύλλογο. Οι "μπλαουγκράνα" θα δώσουν ακόμα μια ευκαιρία στον 24χρονο διεθνή να εμφανίσει το πρόσωπο που είχε στη Ρεν και στην Ντόρτμουντ πριν τον αποκτήσουν για 105.000.000 (συν 40.000.000 ως μπόνους), αλλά ταυτόχρονα θα βοηθηθούν κι οι ίδιοι, αφού θα βελτιώσουν την οικονομική εικόνα τους.

Τα οφέλη για Τόρες

Ένα συμβόλαιο με μικρότερες απολαβές του Ντεμπελέ θα μειώσει το μισθολογικό μπάτζετ της ομάδας και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο χώρο για τις απολαβές του Τόρες όταν αποκτηθεί τον Ιανουάριο, ώστε η Μπαρτσελόνα να μην υπερβεί το όριο του salary cap.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία απόσβεσης του κόστους αγοράς του Ντεμπελέ θα πάρει... παράταση τεσσάρων ετών, μιας και το νυν συμβόλαιο έληγε το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που είχε μείνει στα λογιστικά βιβλία για το οικονομικό έτος 2021-2022 θα επιμεριστεί στα πέντε χρόνια του νέου συμβολαίου του παίκτη.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ