ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Έσπασε ρεκόρ 30ετίας με όπλο την ατσάλινη άμυνά της

Μπαρτσελόνα: Έσπασε ρεκόρ 30ετίας με όπλο την ατσάλινη άμυνά της
@2023 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο "Σαν Μαμές" κόντρα στην Μπιλμπάο, επιτρέποντας έτσι στην Μπαρτσελόνα να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσαν Ατλέτικο και Λα Κορούνια για τρεις γεμάτες δεκαετίες.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από το εχθρικό "Σαν Μαμές" με 1-0 και η νίκη επί της Αθλέτικ την κράτησε στο +9 από τη Ρεάλ στη βαθμολογία της La Liga έπειτα από 25 αγωνιστικές.

Μπαρτσελόνα: Έσπασε ρεκόρ 30ετίας με όπλο την ατσάλινη άμυνά της
@2023 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Πέρα ωστόσο από το βαθμολογικό όφελος, πριν από το Clasico στο "Καμπ Νόου", η ομάδα του Τσάβι έχει να επιδείξει και ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ο Γερμανός διεθνής κίπερ είναι ο φύλακας-άγγελος των μπλαουγκράνα στη φετινή La Liga και είχε αυτό το ρόλο και απέναντι στο σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε, με αποτέλεσμα η ομάδα του να έχει τον εντυπωσιακό απολογισμό τερμάτων 47-8 μετά από 25 αγώνες.

Τα μόλις 8 γκολ παθητικό σε σύνολο 25 αγωνιστικών συνιστούν μάλιστα ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τις Ατλέτικο (1990-91) και Λα Κορούνια (1993-94) που είχαν δεχτεί 10 γκολ στα πρώτα 25 ματς.

Εντυπωσιακό είναι συνάμα το γεγονός πως η "Μπάρτσα" πανηγύρισε την ένατη νίκη της στη φετινή La Liga με 1-0, με το ρεκόρ νικών με το συγκεκριμένο σκορ για μία ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος να είναι 11.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ