ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Αντίδραση χωρίς διάψευση για τη διαρροή των εγγράφων του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα © 2020 MANU FERNANDEZ / POOL PHOTO / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαρροή εγγράφων στην El Mundo σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τον Λιονέλ Μέσι το περασμένο καλοκάιρι που οδήγησαν στο "διαζύγιο", χωρίς να διαψεύσει τα στοιχεία της ισπανικής εφημερίδας.

Η El Mundo αποκάλυψε το περιερχόμενο των διαπραγματεύσεων της Μπαρτσελόνα με την πλευρά του Λιονέλ Μέσι το 2020, που ένα χρόνο αργότερα οδήγησε στο "διαζύγιο" των δύο πλευρών, με τους "μπλαουγκράνα" να αντιδρούν με ανακοίνωσή τους, αλλά να μη διαψεύδουν το ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση αντιδρά στη διαρροή των εγγράφων, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την περίοδο διοίκησης του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, η οποία τότε βρισκόταν στο "τιμόνι" της ομάδας.

"Σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην El Mundo del Siglo XXI υπό τον τίτλο 'Barça Leaks, τα κρυφά αρχεία του συλλόγου, μέρος 1', η Μπαρτσελόνα εκφράζει την αγανάκτισή της για την εσκεμμένη διαρροή πληροφορίων που αποτελούν μέρος μιας νομικής διαδικασίας. Ο σύλλογος λυπάται που το συγκεκριμένο ΜΜΕ περηφανεύεται που έχει 'πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό εγγράφων και e-mails', τα οποία αποτελούν μέρος της έρευνας του Barçagate', όταν οι πληροφορίες δεν έχουν μοιραστεί ακόμη", αναφέρεται αρχικά.

"Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω άρθρο καθιστά δημόσια έγγραφα που δεν έχουν να κάνουν με την υπόθεση και η χρήση τους αποτελεί απόπειρα εις βάρος της φήμης και του απορρήτου του συλλόγου. Για το λόγο αυτό και με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της Μπαρτσελόνα, το νομικό τμήμα του συλλόγου μελετά τα νομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν", καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαφωνία των δύο πλευρών που οδήγησε στην αποχώρηση του Αργεντινού από το "Καμπ Νόου" έγκειται στη ρήτρα αποδέσμευσης, την οποία ο ποδοσφαιριστής αξίωνε σε ένα συμβολικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, καθώς και σε ένα μπόνους υπογραφής ύψους 10.000.000.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ