ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσάβι

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσάβι

Είναι πλέον γεγονός με κάθε επισημότητα. Ο Τσάβι είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να κάνουν γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους τη συμφωνία τους μαζί του για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Η εποχή Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα άρχισε 2 ώρες και 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τη διοίκηση των μπλαουγκράνα να κάνει γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως ήρθε σε συμφωνία μαζί του για να γίνει ο προπονητής της πρώτης ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και για τις άλλες δύο σεζόν που έπονται, ώστε να την καθοδηγήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

"H Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Τσάβι Ερνάντεθ για να γίνει ο πρώτος προπονητής της για το υπόλοιπο της σεζόν και δύο ακόμα σεζόν. Ο Τσάβι Ερνάντεθ, ένας παίκτης που βγήκε μέσα από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπάρτσα, άφησε την ομάδα στην οποία ήταν, την Αλ Σαντ, ύστερα από διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τσάβι αναμένεται να φτάσει στην Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο και η παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα θα λάβει χώρα την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου σε μία εκδήλωση που θα γίνει στο Καμπ Νόου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατόπιν, ο Τσάβι Ερνάντεθ θα εμφανιστεί σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Ricard Maxenchs", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα, που κλείνει παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό παλμαρέ του ως παίκτη των μπλαουγκράνα.

Ένα παλμαρέ που περιλαμβάνει 25 μεγάλα τρόπαια, με τον Τσάβι να μετράει 767 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Καταλανών σε 17 χρόνια παρουσίας του ως παίκτης (1998-2015), ρεκόρ που έσπασε μόνο ο Λιονέλ Μέσι που έγινε ρέκορντμαν με 778.

Ο 41χρονος βρισκόταν στο τιμόνι της Αλ Σαντ από το καλοκαίρι του 2019, οπότε και είχε τερματίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του με τη φανέλα της, με τον Τσάβι να κατακτάει επτά τίτλους πριν έρθει η ώρα για την επιστροφή στο σπίτι του, με τον ίδιο να πληρώνει -σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ- τη μισή ρήτρα αποδέσμευσής του στην Αλ Σαντ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσάβι επιστρέφει στην Βαρκελώνη για να πάρει τη θέση του Ρόναλντ Κούμαν που είδε την πόρτα της εξόδου μετά από τα πολύ άσχημα αποτελέσματα των μπλαουγκράνα από την αρχή της σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη, με τον Σέρτζι Μπαρχουάν να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού για τελευταία φορά στη σημερινή (06/11, 17:15, Novasports 1HD, LIVE από το SPORT24) αναμέτρηση κόντρα στην Θέλτα για την 13η αγωνιστική της La Liga.

Όσο για το ντεμπούτο του θρύλου της Μπαρτσελόνα στον πάγκο της ομάδας, αυτό θα γίνει μετά από τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τα ματς των εθνικών ομάδων, στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου στο Καμπ Νόου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΒΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ