ΤΣΑΒΙ

Ο Τσάβι είχε αποκαλύψει το όνειρό του στο SPORT24: "Να γίνω προπονητής της Μπαρτσελόνα"

Ο Τσάβι
Ο Τσάβι 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Τσάβι ετοιμάζεται να γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα. Μία εξέλιξη που είχε προαναγγείλει ο ίδιος -ως όνειρο τότε- στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 τον Φεβρουάριο του 2018.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση της πρόσληψης του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, με τον 41χρονο προπονητή να διαδέχεται τον Ρόναλντ Κούμαν και να επιστρέφει στους "μπλαουγκράνα" ύστερα από έξι χρόνια, αυτή τη φορά από έναν διαφορετικό ρόλο.

Μία εξέλιξη, ωστόσο, που είχε προαναγγείλει -έστω ως έναν μεγάλο στόχο- στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 τον Φεβρουάριο του 2018. Τότε, ως παίκτης ακόμα της Αλ Σαντ, είχε παραδεχθεί πως έχει ως όνειρο να καθίσει στον πάγκο της "Μπάρτσα" στο μέλλον.

“Όταν γίνω προπονητής, δεν είμαι ακόμα. Θα πρέπει να πάρω άδεια, αλλά θα το κάτω. Ναι αυτός είναι ο στόχος μου, να γίνω προπονητής της Μπαρτσελόνα, αυτή είναι η αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω”, είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά.

Επίσης, είχε αναφερθεί γενικότερα στην ισπανική σχολή: "Οι Ισπανοί προπονητές είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Διαθέτουμε μια εξαιρετική σχολή, έναν καλό τρόπο να δουλεύουμε στην τακτική, στη ψυχολογία, στη σωματική κατάσταση. Έχουμε πολλούς καλούς προπονητές σαν τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Όσκαρ Γκαρθία, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, φυσικά τον Πεπ Γκουαρδιόλα και άλλους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ζουλέν Λοπετέγκι".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρο πως είχε ως στόχο, ανεξαρτήτως Μπαρτσελόνα, να ακολουθήσει την προπονητική: "Νομίζω πως στον πάγκο θα βρίσκομαι στο μέλλον. Δεν το έχω αποφασίσει, αλλά αγαπώ το ποδόσφαιρο, θέλω να παραμείνω στο γήπεδο και ο καλύτερος τρόπος είναι ο πάγκος. Να γίνω προπονητής.

Προσπαθώ να μοιραστώ την πείρα που απέκτησα όχι μόνο παίζοντας μια ζωή στη Μπαρτσελόνα, αλλά και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Προσπαθώ να μεταφέρω στους συμπαίκτες μου όσα έμαθα από τους καλούς προπονητές που είχα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Μαθαίνω και εγώ μαζί τους”.

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα το όνειρο αναμένεται να γίνει πραγματικότητα και ο Τσάβι έχει πλέον το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα στον δρόμο των επιτυχιών.

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.

TAGS ΤΣΑΒΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ