ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Μπακογιάννης: "Δέσμευσή μας ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο"

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης
Ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης EUROKINISSI

Το πρωί της Κυριακής (22/05) υπογράφτηκαν οι συμβάσεις απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την κατασκευή των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννης να τονίζει πως είναι δέσμευση όλων ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο.

Το πρωί της Κυριακής (22/05) όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές υπέγραψαν τις συμβάσεις για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με την επόμενη ημέρα της κατάκτησης του Κυπέλλου να είναι εξίσου ιστορική για τους πράσινους.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι είναι δέσμευση όλων να αποκτήσει σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

"Είναι μία ιστορική μέρα για τον Δήμο Αθηναίων. Το διπλό όνειρο της Αθήνας και του Παναθηναϊκού αποκτά επιτέλους "σάρκα και οστά". Χρειάστηκε να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Να υπερβούμε εγωισμούς, ανησυχίες, προσκόμματα. Να δούμε μακρύτερα από το "σήμερα" και να χτίσουμε για το "αύριο". Με αυτές τις υπογραφές, περνάμε αποφασιστικά στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης. Χρειάζεται η ίδια προσήλωση, η ίδια καλή συνεργασία, η ίδια αποτελεσματικότητα. Σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, ενώ οι Αθηναίοι μια όμορφη, ζωντανή γειτονιά στο Βοτανικό και αντίστοιχα ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και αυτή είναι η δέσμευση όλων μας, της Πολιτείας, του Δήμου, του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και των Τραπεζών. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, το έργο θα γίνει, δεν πρόκειται να το στερήσουμε από κανέναν Αθηναίο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Παναγιώτη Μαλακατέ, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζο, τον CEO της Alpha Bank και εκπρόσωπο της ΑΕΠ Ελαιώνα κ. Βασίλη Ψάλτη. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Α. Γεωργιάδη, Γ. Γεραπετρίτη, Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό κ. Ν. Ταγαρά για την εξαιρετική συνεργασία".

O CEO του Ομίλου της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, ως εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνα, υπογράμμισε: "Με τη Διπλή Ανάπλαση θα επιτευχθούν δύο στόχοι: Αφενός, η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων για έναν από τους πλέον ιστορικούς Συλλόγους της χώρας. Αφετέρου, η δημιουργία νέων πόλων πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Έτσι, η Διπλή Ανάπλαση λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης. Σήμερα έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα. Απαιτείται η δέσμευση και η συνέπεια όλων των μερών, ώστε αυτό το εμβληματικό σχέδιο αστικής ανάπλασης να γίνει εγκαίρως πραγματικότητα".

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Με την υπογραφή της τριμερούς συμβάσεως για την έναρξη της κατασκευής της Διπλής Ανάπλασης, την υπερψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή των Ελλήνων και την έγκριση της Γενικής Αρχής Ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επίκεται, θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου της Διπλής Ανάπλασης. Με συντονισμένες ενέργειες της Κυβερνήσεως, του Δήμου, του Παναθηναϊκού και των τραπεζών, είμαστε στην τελική ευθεία, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να γίνει επιτέλους η Διπλή Ανάπλαση, πραγματικότητα. Αυτή τη φορά δε θα μείνουμε στα λόγια, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού και όλοι οι Αθηναίοι θα απολαύσουν μια καινούργια γειτονιά και ένα μεγάλο έργο".

TAGS ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ