ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπακασέτας: "Δεν ξέρω γιατί παίξαμε σε άδειο γήπεδο, έχει αφήσει το σημάδι του στην Εθνική ο Τζαβέλλας"

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά το τέλος του φιλικού με τη Νέα Ζηλανδία μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και αναφέρθηκε τόσο στο άδειο γήπεδο, όσο και στα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας καθώς και για τη Γαλλία και τον Κωνσταντέλια.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Νέας Ζηλανδίας στην άδεια Ριζούπολη σε ένα φιλικό προσημείωσης ενόψει των αγώνων του Μαρτίου. Ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" μετά το τέλος αναφέρθηκε τόσο στο άδειο γήπεδο, όσο και στα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας καθώς και για το ματς που έρχεται με τη Γαλλία ενώ εξέφρασε την άποψη του και για τον Κωνσταντέλια.

Για το αν ήταν συνεννοημένο ότι έγινε στο τέλος με τη συμμετοχή του Τζαβέλλα;

“Όχι δεν ήταν. Ο προπονητής έμαθε ότι ο Τζαβέλλας είχε 49 συμμετοχές όμως δεν θεωρώ ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που αγωνίστηκε. Επειδή τον ξέρω πολύ καλά, περισσότερο απ’ ότι τον ξέρει ο πολύς ο κόσμος γιατί κάνουμε πολύ παρέα τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι μας έχει βοηθήσει όλους σε αυτή την Εθνική ομάδα, έχει δώσει το στίγμα στην Εθνική και την υποστήριξη γιατί όλοι ξέρουμε ότι -όπου και να είσαι- σε κανέναν δεν αρέσει να μην αγωνίζεται.

Ο Γιώργος όμως ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ίσα-ίσα ήταν υποστηρικτικός με όλους και θεωρώ ότι σε τέτοιο επίπεδο Εθνικών ομάδων η εμπειρία είναι το Α και το Ω. Η εθνική έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και έχει παίξει τον ρόλο του σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί οι συμβουλές που δίνει είναι πάντα to the point. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας όλο αυτό το διάστημα. Δε μου κάνουν καμιά εντύπωση (σ.σ.: οι δηλώσεις του Τζαβέλλα) επειδή τον ξέρω πολύ καλά, είμαι φίλος του”.

Για το αν έχει εξελίξει και τον ίδιο:

“Το έχω πει και παλιότερα από τη στιγμή που περάσαμε και αρκετό καιρό στην Τουρκία, θεωρώ ότι από έμπειρους παίκτες που είναι μεγαλύτεροι από εσένα μόνο να μάθεις. Με έχει εξελίξει πολύ, με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ακούς όταν είσαι σε μικρή ηλικία”.

Για το φιλικό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία:

“Δεν θεωρώ ότι ήτανε η καλύτερη μας εμφάνιση η σημερινή, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη που δεν τα έχουμε συνηθίσει σε τέτοια παιχνίδια. Το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι σχετικά εύκολα. Θεωρώ ότι δώσαμε αρκετές καταστάσεις στον αντίπαλο που δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Θα τις αναλύσουμε σε κάποιο βαθμό για να μην επαναληφθούν αυτά τον Μάρτιο γιατί όπως ξέρουμε οι ομάδες που θα αγωνιστούμε τον Μάρτιο είναι περίπου πάνω-κάτω ίδιας δυναμικότητας"

Για το αν έπαιξε ρόλο και το άδειο γήπεδο:

“Θα απαντήσω με δύο όψεις. Πρώτον το θεωρώ πάρα πολύ άσχημο αυτό που έγινε, δεν ξέρω αν έχει ξαναπαίξει η Εθνική ομάδα χωρίς κόσμο ακόμη και σε φιλικό παιχνίδι, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε αυτό το πράγμα, είναι πολύ άσχημο για τους παίκτες που θέλουμε το κίνητρο για να μας βλέπει ο κόσμος.

Θεωρώ ότι θα υπήρχε κάποιος κόσμος, δεν λέω ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο που θα ήθελε να δει την Εθνική να αγωνίζετα. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και μετά δεν ψάχνω για δικαιολογίες και δεν θα κρυφτώ πίσω απ' αυτό γιατί όταν φοράς το εθνόσημο δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό δεν θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι”.

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία:

“Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αγωνιζόμαστε απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Να κοντραριζόμαστε στα ίσια με ομάδες με τόσο υψηλή ποιότητα και με τέτοιους παίκτες. Παίζουμε για τη χώρα μας, παίζουμε εντός έδρας, θα έχουμε τον κόσμο και μέσα από αυτά τα παιχνίδια μεγαλώνεις ακόμη περισσότερο σαν ομάδα”.

Για το αν τα όσα συζητήθηκαν με τον Πογέτ τις τελευταίες μέρες επηρέασαν την ομάδα:

“Εμείς σαν ομάδα κοιτάμε το καλό της ομάδας δεν μπορούν να μας επηρεάσουν τέτοιο είδους πράγματα και αν υπάρχει κάτι -πίστεψέ με- δεν θα το πω ποτέ δημόσια, μένει εντός των ποδοσφαιριστών και αυτό είναι κάτι υγιές για να κρατιέται και το κλίμα σε καλά επίπεδα όπως το έχουμε κρατήσει όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν κάτι μεταξύ του προπονητή και του βοηθού προπονητή, εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε από τη μεριά μας το κάναμε. Μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα και δεν ψάχνω δικαιολογίες να πω πως δεν παίξαμε καλά επειδή έγινε ότι έγινε με τον προπονητή".

Για το τι γίνεται με την Τραμπζονσπόρ είπε:

"Είναι ένα θέμα αναμέσα σε μένα και την ομάδα, θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις, θα δούμε. Δεν μπορώ ακόμη να απαντήσω σε αυτό 100% γιατί θεωρώ ότι δεν δείχνω σεβασμό για την ομάδα μου".

Για τον Κωνσταντέλια:

“Ο Γιάννης είναι ένας ποδοσφαιριστής εξαιρετικά ταλαντούχος νομίζω ότι όλοι μπορούμε να το συμπεράνουμε αυτό το πράγμα. Έχει στοιχεία στο παιχνίδι του, πραγματικά όταν τον βλέπεις είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση σου τραβάει το μάτι σου αρέσει να πηγαίνεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται.

Αυτό που θα πω είναι ότι εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν για το τι θα κάνει στη συνέχεια της καριέρας του. Να είναι υγιής, πρώτα ο Θεός, και εξαρτάται από αυτόν τι θα καταφέρει. Εμείς χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να παίζει και του ευχόμαστε όλα τα καλά του κόσμου”

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ