ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπακαμπού: "Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στα ανατολικά της ΛΔ του Κονγκό, αλλά σιωπά"

Μπακαμπού: "Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στα ανατολικά της ΛΔ του Κονγκό, αλλά σιωπά"
Ο Σεντρίκ Μπακαμπού INTIME SPORTS

Ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Μπέτις, Σεντρίκ Μπακαμπού, κάλεσε τον κόσμο να μιλήσει για όσα βιώνει η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τα τελευταία χρόνια από την ένοπλη βία στα ανατολικά της χώρας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ωστόσο οι παίκτες της δεν ξεχνούν όσα βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια με την ένοπλη βία και με αφορμή το κατόρθωμά τους θέλουν να τα τονίσουν.

Ένας από αυτούς ο Σεντρίκ Μπακαμπού, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή από τη Γαλατασαράι για την Μπέτις. Ο 32χρονος επιθετικός με ένα post στο Twitter αναφέρθηκε σε αυτό και ζήτησε από τον κόσμο να μιλάει γι' αυτό όπως και για την πορεία της εθνικής τους. Παράλληλα συνόδευσε την ανάρτησή του με τον κλασικό πανηγυρισμό του με τις φανέλες των Πειραιωτών, της Μαρσέιγ, της Γαλατασαράι και της Εθνικής του.

"Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στα ανατολικά του Κονγκό (σ.σ. την ανατολική περιοχή της ΛΔΚ). Αλλά όλος ο κόσμος σιωπά. Χρησιμοποιήστε την ίδια ενέργεια που δίνετε για να μιλήσετε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να τονίσετε αυτό που συμβαίνει με εμάς, δεν υπάρχουν μικρές χειρονομίες", έγραψε ο Μπακαμπού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού αναφέρεται στο πρόβλημα της ένοπλης βίας στα ανατολικά της χώρας του, καθώς πάνω από 120 γκρουπ μάχεται για την εξουσία, γη, ορυκτά, αλλά και για την υπεράσπιση των κοινωνιών τους.

Μια από τις οργανώσεις που "δραστηριοποιείται" στην περιοχή είναι η Μ23, η οποία έχει εκδιωχθεί από τη ΛΔΚ και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε 16 περιοχές τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταρρίψει και ελικόπτερο του ΟΗΕ στο πρόσφατο παρελθόν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ