ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μπάγερν - Τίγκρες 1-0: Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έκανε το 6/6

Οι παίκτες της Μπάγερν σηκώνουν το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων
Οι παίκτες της Μπάγερν σηκώνουν το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων Ⓒ 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 1-0 της Τίγκρες χάρη στο γκολ του Παβάρ στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων και έκανε το 6/6 κατακτώντας ό,τι κούπα υπάρχει.

Η Μπάγερν έκανε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να κατακτά τρόπαια. Οι Βαυαροί με το γκολ του Παβάρ στο 59' επικράτησαν 1-0 της αξιόμαχης Τίγκρες και βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Φλικ έκανε το 6/6, αφού κατέκτησε το 2020 πρωτάθλημα (Bundesliga), Κύπελλο (DFB Pokal), Champions League, γερμανικό Super Cup, ευρωπαϊκό Super Cup. Έτσι, έγινε η δεύτερη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά την Μπαρτσελόνα του 2009.

Η Μπάγερν κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της στον θεσμό, κάτι που είχε πετύχει για τελευταία φορά το 2013.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Τίγκρες κατάφερε να μείνει όρθια απέναντι στην Μπάγερν. Οι Βαυαροί είχαν αφενός την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν χώρους. Κυρίως επιχειρούσαν από τα αριστερά με ανεβάσματα του Ντέιβις, που προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

Στο 18ο λεπτό η Μπάγερν βρήκε δίχτυα. Ο Κίμιχ έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας των Μεξικάνων δεν μπόρεσε να αντδράσει και σκόραρε. Όμως, το γκολ ακυρώθηκε, αφού μετά από εξέταση στο VAR, ο διαιτητής αποφάσισε ότι ο εκτεθειμένος Λεβαντόβσκι επηρέαζε τη φάση.

Στη συνέχεια, η Τίγκρες προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, αλλά και να κρατήσει την κατοχή της μπάλας. Σε μία αδράνειά της, ωστόσο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανέ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, το οποίο έγλειψε το δοκάρι του Γκουζμάν. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0.

Η Μπάγερν μπήκε με την ίδια ζέση και στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πιέσει. Μάλιστα, στο 48' απείλησε με κεφαλιά του Σανέ, ενώ τη δική του στιγμή είχε στο 51' ο Γκνάμπρι. Τελικά, λίγο αργότερα οι Βαυαροί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Κίμιχ έβγαλε σέντρα στον Λεβαντόβσκι, ο οποίος πήρε κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος έξοδο του Γκουζμάν, και στη συνέχεια ο Παβάρ σκόραρε στο 59'. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Πολωνό στράικερ, όμως μετά από εξέταση στο VAR το 1-0 επικυρώθηκε στην Μπάγερν στο 61ο λεπτό.

Η Μπάγερν απο εκεί και πέρα διαχειρίστηκε την αναμέτρηση, ενώ είχε και την ευκαιρία γι΄ακόμη ένα τέρμα. Στο 73' ο Αλάμπα έκανε ένα σουτ που πέρασε άουτ, πάνω από την εστία του Γκουζμάν. Στο 81' ο Τσούπο Μότινγκ σούταρε, ο κίπερ της Τίγκρες δεν κατάφερε να ελέγξει, αλλά ήταν τυχερός, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Μέχρι και το φινάλε το σκορ δεν άλλαξε, η Τίγκρες δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να γίνει απειλητική. Αντιθέτως, οι Βαυαροί επέμειναν με τον Τσούπο Μότινγκ και τον Κόστα. Έτσι, στο τέλος η ομάδα του Φλικ πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντέιβις, Ερνάντες, Ζίλ, Παβάρ, Αλάμπα, Κίμιχ, Γκνάμπρι (64' Τολισό), Κομάν (74' Κόστα), Σανέ (73' Μουσιάλα), Λεβαντόβσκι (73' Τσούπο-Μότινγκ)

ΤΙΓΚΡΕΣ: Γκουζμάν, Ροντρίγκες (Χούλιαν Κινιόνες), Ρέγιες, Σαλσέδο, Ντουενιάς, Ακίνο, Καριόκα, Πιζάρο, Κινιόνες, Γκονζάλες, Ζινιάκ

Photo credits: ⓒ 2021 AP Photo / Associated Press

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ