ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Τα δύο τεράστια σερί των Βαυαρών που βρήκαν άδοξο τέλος στο Θεράμικα

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Μπάγερν στο Champions League | 6 Απριλίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Μπάγερν στο Champions League | 6 Απριλίου 2022 @2022 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Η Βιγιαρέαλ υπέταξε με 1-0 την Μπάγερν στην πρώτη τους κόντρα για τα προημιτελικά του Champions League και υποχρέωσε τους Βαυαρούς να αποχαιρετήσουν δύο αξιοζήλευτα σερί που είχαν χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η Μπάγερν κατέβηκε στο "Θεράμικα" με τον αέρα του μεγάλου φαβορί στην 20η συμμετοχή της σε προημιτελικά Champions League (αριθμός ρεκόρ στη διοργάνωση), όμως το αουτσάιντερ Βιγιαρεάλ όχι μόνο της έκανε τη ζωή δύσκολη αλλά το φινάλε βρήκε την ομάδα του Ουνάι Έμερι να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη με 1-0.

Πέρα μάλιστα από την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για το κίτρινο υποβρύχιο αυτό το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που το βάζει σε θέση διεκδίκησης ενός εισιτήριου για τους "4" με σοβαρές αξιώσεις, κατάφερε συνάμα να βάλει φρένο σε δύο πολύ μεγάλα σερί που έτρεχαν οι πρωταθλητές Γερμανίας.

Το πρώτο έχει να κάνει με το εκπληκτικό αήττητο που είχε για πέντε χρόνια η Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να γνωρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα στο Champions League μετά από 22 ματς (αριθμός ρεκόρ), όπου είχαν τον απίστευτο απολογισμό των 17 νικών και 5 ισοπαλιών.

Η τελευταία ομάδα μάλιστα που τους είχε νικήσει ως γηπεδούχος στο Champions League ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν (στη φάση των ομίλων) όπου κατά διαβολική σύμπτωση (;) είχε στον πάγκο της τον νυν προπονητή της Βιγιαρεάλ, Ουνάι Έμερι.

Το δεύτερο ρεκόρ που έλαβε τέλος στην Ισπανία είχε να κάνει με την απίστευτη ικανότητα της Μπάγερν να βρίσκει δίχτυα, μιας που είχε σκοράρει από μία φορά τουλάχιστον στα 30 προηγούμενα παιχνίδια της στο Champions League, με τον απολογισμό της να είναι μάλιστα 101 γκολ.

Το αμέσως προηγούμενο ματς που δεν είχε σκοράρει η Μπάγερν ήταν απέναντι στην Λίβερπουλ τον Φεβρουάριο του 2019, στο 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων στο Άνφιλντ για τη φάση των 16 της διοργάνωσης.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ CHAMPIONS LEAGUE ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ