ΜΠΑΓΕΡΝ

Μουσιάλα: "Είναι σωστή απόφαση να παίξω για την Εθνική Γερμανίας"

Ο Μουσιάλα κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Τίγκρες για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Ο Μουσιάλα κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Τίγκρες Ⓒ 2021 ASSOCIATED PRESS

Ο Μουσιάλα σε συνέντευξή του στο Athletic αποκάλυψε ότι επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας αντί για εκείνη της Αγγλίας.

Η Μπάγερν επικράτησε 4-1 της Λάτσιο στο Ολίμπικο, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους 16 του Champions League. Σε ηλικία 17 ετών και 363 ημερών ο Τζαμάλ Μουσιάλα (είναι γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 2003) έγραψε ιστορία σκοράροντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

O Μουσιάλα παραχώρησε την Τετάρτη (24/2) συνέντευξη στο Athletic. Εκεί αποκάλυψε ότι είναι σωστή απόφαση για εκείνον να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας και όχι σε εκείνη της Αγγλίας.

"Στο τέλος, άκουσα το συναίσθημα ότι η σωστή απόφαση είναι να παίξω για την Γερμανία, τη χώρα που γεννήθηκα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για εμένα" ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ωστόσο υπογράμμισε ότι συνεχίζει να αγαπάει την Αγγλία: "Έχω μία καρδιά για την Γερμανία και μία για την Αγγλία. Και οι δύο καρδιές θα συνεχίσουν να χτυπάνε. Είναι δύσκολο να περιγράψω τι σημαίνει η Αγγλία για μένα, έχω πολλές αναμνήσεις".

Ο Μουσιάλα γεννήθηκε στην Γερμανία, ωστόσο μετακόμισε στην Αγγλία και αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Τσέλσι και της Σαουθάμπτον. Το 2019 επέστρεψε στη χώρα γέννησης του για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν.

Ο νεαρός μέσος έχει καταγράψει συμμετοχές με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Φέτος με τη φανέλα της Μπάγερν έχει αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια σκοράροντας τέσσερα γκολ.

Photo credits: ⓒ 2021 Associated Press

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ