ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: Το τραγικό ποσοστό που καταδίκασε τον Πορτογάλο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε αγώνα της Ρόμα απέναντι στην Έμπολι για την Serie A | 17 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε αγώνα της Ρόμα απέναντι στην Έμπολι για την Serie A | 17 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πληρώνει την κακή φετινή αγωνιστική εικόνα των Τζιαλορόσι και να μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας του ιταλικού συλλόγου για το τραγικό ποσοστό του στους βαθμούς που κατέκτησε στη Serie A.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αποτελεί προπονητή της Ρόμα από το πρωί της Τρίτης (16/1), με τη διοίκηση των Τζιαλορόσι να αποφασίζει να διακόψει το συμβόλαιο με τον 60χρονο τεχνικό έξι μήνες πριν την ολοκλήρωσή του.

Ο Μουρίνιο οδήγησε τη Ρόμα σε ευρωπαϊκό τίτλο (Conference League 2022) και στον τελικό του Europa League το 2023, στον οποίο ηττήθηκε από τη Σεβίλλη στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.), ωστόσο τα αποτελέσματά του στη Serie A ήταν αντιστρόφως ανάλογα, με το τραγικό ποσοστό συγκομιδής βαθμών να του δίνει μια αρνητική πρωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής σε σύνολο 96 αγώνων που κοούτσαρε τους Τζιαλορόσι είχε απολογισμό 44 νικών, 23 ισοπαλιών και 29 ηττών, με τους βαθμούς που κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο να είναι 1,61 ανά ματς.

Το τραγικό αυτό ποσοστό τον τοποθετεί τελευταίο στη λίστα με τους τεχνικούς που έχουν προπονήσει τη Ρόμα σε παραπάνω από 50 παιχνίδια από τη σεζόν 1994/95. Όλοι μάζεψαν περισσότερους βαθμούς από τον Πορτογάλο, ο Μουρίνιο είχε τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή.

Παράλληλα, από το καλοκαίρι του 2021, όταν και ανέλαβε τις τύχες της Ρόμα, κατέχει μία διόλου τιμητική πρωτιά, καθώς ο έντονος χαρακτήρας του τού έχει αποφέρει πέντε κόκκινες κάρτες σε 96 ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε ποδοσφαιριστή στο διάστημα των τελευταίων 2,5 σεζόν.

TAGS ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ