ΡΟΜΑ

Τότι: "Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ρόμα με συγκεκριμένο ρόλο και να είμαι μαζί με τον Μουρίνιο"

Ο Φραντσέσκο Τότι με τη φανέλα της Ρόμα σε αγώνα απέναντι στην Κιέβο στο "Ολίμπικο" | 18 Οκτωβρίου 2014
Ο Φραντσέσκο Τότι με τη φανέλα της Ρόμα σε αγώνα απέναντι στην Κιέβο στο "Ολίμπικο" | 18 Οκτωβρίου 2014 @2014 RICCARDO DE LUCA/AP IMAGES

Ο Φραντσέσκο Τότι μίλησε σε συνέντευξή του για τους σημαντικότερους προπονητές που είχε στην Ρόμα στα 24 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στους τζαλορόσι.

Από το 1993 μέχρι το 2017 η Ρόμα είχε έναν ακλόνητο αυτοκράτορα και αυτός ήταν ο Φραντσέσκο Τότι, με τον καπιτάνο να αγωνίζεται 783 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των τζαλορόσι σε αυτά τα 24 χρόνια διαδρομής και να έχει απολογισμό 307 γκολ και 208 ασίστ.

Σε αυτή τη μεγάλη καριέρα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές, με τον ίδιο να ξεχωρίζει τρεις, όπως έκανε σαφές σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Corriere della Sera".

"Πρώτα θα πω τον Ματσόνε, που τον θυμάμαι με στοργή. Έπειτα είναι ο Ζέμαν και ο Σπαλέτι στην πρώτη θητεία του. Πρέπει να το πω γιατί είναι η αλήθεια.

Εάν τον συναντήσω, θα τον χαιρετήσω με θέρμη, πιστεύω ότι υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ μας", τόνισε ο Τότι και πρόσθεσε:

"Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ιταλία, αν όχι ο καλύτερος. Είναι μία δύσκολη φάση για το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Απλά εύχομαι να μπορέσουμε να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Φυσικά, το κεφάλαιο Ρόμα δεν έχει σβήσει ποτέ για εκείνον, με τον Τότι να ερωτάται για το ενδεχόμενο επιστροφής και να εκφράζει την επιθυμία του να γυρίσει στην αγαπημένη του ομάδα για να συνεργαστεί με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

"Θα το ήθελα, αν είχα έναν καθορισμένο ρόλο. Θα το ήθελα μάλιστα έχοντας δίπλα μου τον Μουρίνιο, που είναι ο Νο 1 και τον σέβομαι πολύ.

Μετανιώνω που δεν τον είχα προπονητή αλλά δεν θέλω να γυρίσουμε σε αυτά. Στην Ρόμα γνωρίζουν πως αν με χρειαστούν, για σοβαρά πράγματα, θα χαρώ να δώσω ένα χέρι βοηθείας. Διαφορετικά, παραμένουμε φίλοι".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ