ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μουρίνιο: Νέα τιμωρία στον Πορτογάλο, χάνει την πρεμιέρα της Serie A

Roma's head coach Jose Mourinho walks on the pitch during warmup before the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Petr David Josek)
Roma's head coach Jose Mourinho walks on the pitch during warmup before the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Μετά από την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την UEFA και τον αφήνει εκτός πάγκων της Ρόμα για τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, ο Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκε ποινή και εντός των συνόρων που τον υποχρεώνει να χάσει την πρεμιέρα της Serie A.

Η σχέση του Ζοζέ Μουρίνιο με τους διαιτητές είναι εκρηκτική διαχρονικά, ωστόσο το φινάλε της φετινής σεζόν τον βρήκε να ξεσπάει δίχως μέτρο και το γεγονός αυτό έφερε δύο "καμπάνες" για τον 60χρονο Πορτογάλο.

Αρχικά ήταν η UEFA εκείνη που τον τιμώρησε, με την άγρια λεκτική επίθεση κατά του Άντονι Τέιλορ μετά από τον χαμένο τελικό του Europa League με την Σεβίλλη να κοστίζει ακριβά στον Special One αφού του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τέσσερα ευρωπαϊκα παιχνίδια της Ρόμα.

Ωστόσο, ήρθε και δεύτερο "πλήγμα" για τον Πορτογάλο, αυτή τη φορά εντός των συνόρων, με τις ιταλικές αθλητικές αρχές να αποφασίζουν να τον κρατήσουν εκτός πάγκων τις 10 πρώτες ημέρες του πρωταθλήματος, για τα αρνητικά σχόλια που είχε κάνει για τον διαιτητή Ντανιέλε Κίφι στο πλαίσιο της αναμέτρησης των τζαλορόσι με την Μόντσα τον περασμένο Μάιο.

Η τιμωρία αυτή θα αφήσει τον Μουρίνιο εκτός του πάγκου της Ρόμα στο πρώτο ματς της νέας Serie A, ενώ επιπλέον τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση της Ρόμα θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν το ποσό των 50.000 ευρώ ως πρόστιμο.

"Αυτός είναι ο χειρότερος διαιτητής που έχω δει σε όλη την καριέρα μου. Πιστέψτε με, έχω αντιμετωπίσει αρκετούς κακούς διαιτητές. Συνήθως, όταν μιλάω για τους διαιτητές, είναι επειδή έχουν άμεση επιρροή στο παιχνίδι.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει. Είναι απαίσιος, δεν κάνει ανθρώπινη σύνδεση με κάποιον, δεν έχει ενσυναίσθηση. Δίνει κόκκινη κάρτα σε έναν παίκτη που γλιστράει επειδή είναι εξουθενωμένος στο 96ο λεπτό", είχε πει μεταξύ άλλων για τον Κίφι ο Ζοζέ Μουρίνιο, στις δηλώσεις που έφεραν την τιμωρία του.

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ