ΡΟΜΑ

Μουρίνιο για Ουκρανία: "Ειρήνη και ευτυχία για όσους βιώνουν δύσκολες στιγμές"

Μουρίνιο για Ουκρανία: "Ειρήνη και ευτυχία για όσους βιώνουν δύσκολες στιγμές"
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΧΤΑΡ ΣΤΟ YOUTUBE

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στο φινάλε του φιλικού της Ρόμα με την Σαχτάρ, κάνοντας ειδική μνεία στα όσα περνάει εδώ και σχεδόν έξι μήνες ο ουκρανικός λαός, ενώ μίλησε για τη δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει τους ανθρώπους.

Είχε ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της περασμένης σεζόν (που βρήκε την Ρόμα να κατακτά το Conference League) πως η επόμενη συνέντευξή του σε δημοσιογράφους θα είναι λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν (πρεμιέρα στην Serie A με Σαλερνιτάνα την ερχόμενη Κυριακή), ωστόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε μία εξαίρεση.

Ήταν πάντως για καλό σκοπό, με τον special one να κάνει διάλειμμα από την... αυστηρή αποχή του από δηλώσεις και να μιλάει στην κάμερα για λογαριασμό του επίσημου καναλιού της Σαχτάρ στο Youtube, στο πλαίσιο του φιλικού της Ρόμα με τους Ουκρανούς (5-0 το τελικό αποτέλεσμα για την ιταλική ομάδα).

Μουρίνιο για Ουκρανία: "Ειρήνη και ευτυχία για όσους βιώνουν δύσκολες στιγμές"
@2022 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Αυτό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (7/8) στο "Ολίμπικο" που κατέκλυσαν τις εξέδρες του 65.000 θεατές και έδωσαν μία βαθιά οικονομική ανάσα στην δοκιμαζόμενη Σαχτάρ (όλα τα έσοδα θα πάνε στους Ουκρανούς), με τον Πορτογάλο να δηλώνει τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό που εξακολουθεί να βιώνει τη φρίκη του πολέμου μετά από τη ρωσική εισβολή.

"Οι Ουκρανοί παίκτες έδειξαν πόσο ενωμένοι και γενναίοι είναι. Δεν έχω πολλά να πω, εκτός από το ότι θέλουμε ευτυχία και ειρήνη για αυτό τον κόσμο. Είδαμε επίσης παιδιά από την Ουκρανία να χαμογελούν και αυτό είναι που θέλουμε να βλέπουμε.

Έχω δώσει ματς στην Ουκρανία αρκετές φορές αλλά ποτέ στο Ντόνετσκ και ποτέ κόντρα στην Σαχτάρ, κάτι που είναι εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς τα ματς στα οποία έχω πάρει μέρος στην Ευρώπη. Ήταν ωραίο που αντιμετωπίσαμε την Σαχτάρ, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και αυτό είναι σημαντικό για μας. Υπάρχει επίσης και η ανθρώπινη πλευρά με τα ανθρώπινα συναισθήματα που μπορεί να προβάλλει το ποδόσφαιρο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής των τζαλορόσι, για να προσθέσει με νόημα:

"Πρέπει να το δούμε το ματς από δύο οπτικές γωνίες: η μία είναι το ποδόσφαιρο και για εμάς είναι σημαντικό να παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα γιατί χρειαζόμαστε δύσκολα παιχνίδια πριν από την έναρξη της σεζόν.

Έπειτα υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά. Προφανώς πιστεύω ότι όλοι στο γήπεδο ήταν ενωμένοι στην υποστήριξή τους σε μια χώρα που περνάει μια δύσκολη περίοδο".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ