ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μουντιάλ: Πρώτη εντός έδρας ήττα της Ιταλίας στην ιστορία των προκριματικών, 4η πρωταθλήτρια Ευρώπης εκτός τελικής φάσης

Ο Ντομένικο Μπεράρντι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα", Παλέρμο | Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022
Ο Ντομένικο Μπεράρντι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα", Παλέρμο | Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία γνώρισε εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά στην ιστορία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τέταρτη πρωταθλήτρια Ευρώπης εκτός Μουντιάλ.

Μαύρη σελίδα για την Ιταλία γράφτηκε στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" του Παλέρμο, όπου η "σκουάντρα ατζούρα" ηττήθηκε 0-1 από τη Βόρεια Μακεδονία για τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Δεν είναι μόνο η δεύτερη διαδοχική απουσία από την τελική φάση του Μουντιάλ, είναι και η πρώτη εντός έδρας ήττα έπειτα από 59 αγώνες σε προκριματικά. Σε αυτούς τους αγώνες μετρούσε 48 νίκες και 11 ισοπαλίες.

Ως εκ τούτου, ο τελευταίος νοκ άουτ αγώνας της Ιταλίας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2026 θα παραμένει ο... νικητήριος τελικός του 2006 κόντρα στη Γαλλία!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ιταλία, έγινε η τέταρτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που απουσιάζει από το επόμενο Μουντιάλ. Η αρχή έγινε στη διοργάνωση του 1978 με την Τσεχοσλοβακία, ακολούθησε η Δανία στη διοργάνωση των ΗΠΑ το 1994 και φυσικά η Ελλάδα από το 2006.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ