ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Οι σημαίες της LGBTQ+ κοινότητας θα κατάσχονται στο Κατάρ για λόγους προστασίας

Σημαία της LGBTQ+ στο Euro
Σημαία της LGBTQ+ στο Euro @ 2021 FLORIAN SCHLOTER / AP IMAGES

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μπορεί να είναι όλοι ελεύθεροι να πάνε και να το παρακολουθήσουν, όμως δεν επιτρέπονται οι σημαίες με το ουράνιο τόξο στα γήπεδα θα κατάσχονται για λόγους ασφαλείας.

Το Κατάρ έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κοινού ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει τεθεί είναι το ζήτημα των ομοφυλοφίλων και της LGBTQ+ κοινότητας και κατά πόσο θα μπορούν να είναι "ελεύθεροι" στα γήπεδα.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ, ο Αμπντουλασίζ Αμπντουλάχ Αλ Ανσάρι σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αν κάποιος ανεβάσει μια σημαία με το ουράνιο τόξο μέσα στο γήπεδο, τότε θα του αφαιρείται για λόγους ασφαλείας και όχι επειδή είναι κατά των δικαιωμάτων τους. Ο λόγος είναι γιατί στο Κατάρ έχουν συμβεί αρκετά εγκλήματα κατά των ομοφυλοφίλων και οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να θεωρηθεί προσβολή για την κοινωνία.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλ Ανσάρι στο Associated Press: "Αν αυτός (ένας φίλαθλος) υψώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου, θα του την πάρω, δεν είναι επειδή θέλω πραγματικά να την πάρω, να τον προσβάλω πραγματικά, αλλά να τον προστατέψω.

Επειδή, αν δεν είμαι εγώ, κάποιος άλλος γύρω του μπορεί να του επιτεθεί... Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη συμπεριφορά ολόκληρου του λαού. Και θα του πω: «Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις πραγματικά αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο»".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ