ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Έρευνα έδειξε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πάνω από 24.000 εργάτες στο Κατάρ

Εργοτάξιο στο Κατάρ
Εργοτάξιο στο Κατάρ @ 2022 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Η Business & Human Rights Resource Centre δημοσίευσε τα ευρήματα της έρευνάς της για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω από 24 χιλιάδων εργατών που εργάστηκαν στα εργοτάξια του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς σήμερα (01/04) διεξάγεται η κλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης (1/4, 19:00, ΑΝΤ1 και Liveblog από το SPORT24)

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει βρεθεί σε μεγάλο βαθμό στο στόχαστρο για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Η Businnes & Human Rights Resources Center διεξήγαγε μια έρευνα αναφορικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα ευρήματά της έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί 211 περιπτώσεις παραβιάσεων που επηρέασαν 24 χιλιάδες εργάτες. Μάλιστα η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εταιρεία ζητά από τη FIFA να παρέμβει στο Κατάρ, προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση στους εργαζομένους.

Οι συγκεκριμένες έρευνες έδειξαν παραβάσεις μη πληρωμής μισθών και δώρων, παραβιάσεις του καθεστώτος υγείας των εργαζομένων που οδήγησαν σε θανάτους, τραυματισμούς και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερο δημοσίευμα του Guardian έκανε λόγο για περισσότερους από 6.500 χιλιάδες εργάτες νεκρούς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ