ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μουντιάλ, Μαραντόνα: Η μπάλα του γκολ από "το χέρι του Θεού" πουλήθηκε για 2,3 εκατ. ευρώ

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το τρόπαιο του Μουντιάλ 1986
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το τρόπαιο του Μουντιάλ 1986 © 1986 CARLO FUMAGALLI / AP IMAGES

Η μπάλα του γκολ από "το χέρι του Θεού", με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σκόραρε στον μυθικό προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 Αργεντινή - Αγγλία, πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί 2,3 εκατ. ευρώ.

Η ιστορική μπάλα από τον μυθικό αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου 1986 δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε αντί 2,3 εκατ. ευρώ.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έμεινε στην ιστορία του ποδοσφαίρου για τα απίστευτα κατορθώματά του στα γήπεδα με την μπάλα και από πολλούς θεωρείτε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πάτησε ποτέ το πόδι του στη γη.

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμα λόγος που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη εκατομμυρίων φιλάθλων είναι τα δύο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου στον προημιτελικό της Αργεντινής με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Ένα από τα δύο γκολ, το γνωστό σε όλους, "με το χέρι του Θεού", διαμόρφωσε το 2-0 (τελικό 2-1) και είναι κι εκείνο που έστειλε την αλμπισελέστε στα ημιτελικά.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ