ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Μαγνητίζουν οι μεγάλες μάχες σε Πόρτο και Παλέρμο για τους πρώτους αγώνες πρόκρισης στα τελικά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας @ 2021 JOAO MATOS / AP IMAGES

Ιταλία και Πορτογαλία ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία αντίστοιχα. Σπουδαίες μάχες σε Κάρντιφ (Ουαλία - Αυστρία) και Στοκχόλμη (Σουηδία - Τσεχία), με φόντο ένα εισιτήριο στα τελικά του Κατάρ. Δείτε τα τελευταία νέα αλλά και τα κανάλια που μπορείτε να δείτε τις αναμετρήσεις.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ μπαίνουν στην τελική ευθεία και στην ευρωπαϊκή ζώνη, καθώς σήμερα (24/03) διεξάγονται οι "ημιτελικοί" των αγώνων μπαράζ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφενός γιατί η Ρωσία αποκλείστηκε από τη FIFA (όπως και οι σύλλογοι από την UEFA), ενώ η αναμέτρηση της Σκωτίας με την Ουκρανία δεν θα διεξαχθεί και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Έτσι λοιπόν κανονικά διεξάγονται οι έξι εκ των οκτώ αναμετρήσεων.

Πορτογαλία και Ιταλία ρίχνονται στη μάχη

Οι δύο εθνικές ομάδες που κατέκτησαν τα πιο πρόσφατα Euro θα κληθούν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με φόντο ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει πρώτα να υπερβούν τα πρώτα εμπόδια.

Η Πορτογαλία υποδέχεται την Τουρκία στο Ντραγκάο, με τον πορτογαλικό Τύπο να ασχολείται και με το μέλλον του Φερνάντο Σάντος, την περίπτωση του οποίου παλεύει η ΑΕΚ, ενόψει της νέας χρονιάς. Ο ίδιος πάντως στις δηλώσεις του τόνισε ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον τελικό που έχει να δώσει η ομάδα του.

Οι Πορτογάλοι παρατάσσονται με αρκετά προβλήματα τραυματισμού και κορονοϊού ιδιαίτερα στα μετόπισθεν, κόντρα στην Τουρκία, η οποία ψάχνει την υπέρβαση για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία θέλει οπωσδήποτε να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς πιθανός αποκλεισμός θα σημάνει ότι η σκουάντρα ατζούρα θα απουσιάσει από δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Την προηγούμενη φορά είχε αποκλειστεί μέσω της ίδιας διαδικασίας κόντρα στη Σουηδία.

Απέναντι της η Βόρεια Μακεδονία, η οποία μετά το Euro 2020 θέλει να παίξει για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο η αποστολή της δεν είναι εύκολη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετώπισαν προβλήματα με τον κορονοϊό, ενώ δεδομένα εκτός είναι ο Ντι Λορένθο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά, παίζουν χωρίς τον Ελίφ Ελμάς της Νάπολι.

Ημερομηνία / Κανάλι

24/03, 21:45 Πορτογαλία - Τουρκία, COSMOTE Sport 1

24.03, 21:45, Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία, COSMOTE Sport 2 και OPEN HD

Σπουδαίες μάχες σε Στοκχόλμη και Κάρντιφ

Στη μάχη για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρίχνονται και άλλες τέσσερις ομάδες. Η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ, υποδέχεται την Αυστρία του Αλάμπα και των υπολοίπων αστέρων του Φράνκο Φόντα.

Το άλλο ζευγάρι αυτού του μονπατιού, είναι αυτό ανάμεσα στη Σκωτία και την Ουκρανία, το οποίο δεν διεξάγεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Οπότε ο νικητής θα χρειαστεί να κάνει υπομονή για να διεκδικήσει το εισιτήριό του.

Από την άλλη πλευρά, Σουηδία και Τσεχία γνωρίζουν ήδη τον αντίπαλό τους, με τον οποίο θα παίξουν για να ταξιδέψουν στο Κατάρ. Αυτή είναι η Πολωνία, που πέρασε άνευ αγώνος, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας. Ο Γιάνε Άντερσον έχει στη φαρέτρα του, μεταξύ άλλων και τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, όπως και τον Ντάνιελ Σούντγκρεν του Άρη.

Ο Σιλχαβί με τη σειρά του κάλεσε δύο παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Βατσλίκ του Ολυμπιακού, ο οποίος αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας και τον Μπράμπετς του Άρη, ο οποίος το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει βασικός.

Ημερομηνία Αγώνα / Κανάλι

24/03, 21:45, Ουαλία - Αυστρία / COSMOTE Sport 5

24/03, 21:45, Σουηδία - Τσεχία / COSMOTE Sport 3

Μάχη και για την Κύπρο αλλά για το Nations League

Η Κύπρος από την άλλη πλευρά δίνει και αυτή επίσημες αναμετρήσεις, αλλά για το Nations League, προκειμένου να κρατηθεί στη League C. Οι Κύπριοι τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους και για να μην πέσουν στην τέταρτη κατηγορία της "Λίγκας των εθνών" πρέπει να κερδίσουν την Εσθονία σε διπλές αναμετρήσεις.

Πρώτος αγώνας είναι στο Ταλίν και ο επαναληπτικός στην Κύπρο. Το άλλο ζευγάρι είναι ανάμεσα στη Μολδαβία και το Καζακστάν.

Ημερομηνία Αγώνα / Κανάλι

24/03, 19:00, Εσθονία - Κύπρος / COSMOTE SPORT 4

24/03, 19:00, Μολδαβία - Καζακστάν / COSMOTE SPORT 5

Μπορείτε να δείτε φυσικά ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα στην ειδική ενότητα του SPORT24, με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις όλων των αθλημάτων, ενώ στο Match Center μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξή τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ