ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία - Ελβετία 1-0: Με γκολάρα του Καζεμίρο και δύο στα δύο στους "16" η "σελεσάο"

Ο Κασεμίρο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ελβετία
Ο Κασεμίρο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ελβετία AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η Βραζιλία με ένα τρομερό γκολ από τον Καζεμίρο επικράτησε της Ελβετίας με 1-0, έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο, πέρασε στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε και ρεκόρ με 17 συνεχόμενες νίκες σε φάση ομίλων.

Η Βραζιλία το βράδυ της Δευτέρας επικράτησε 1-0 της Ελβετίας, την κέρδισε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ στην τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, και βρίσκεται ήδη στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ η ομάδα του Τίτε έκανε και ρεκόρ καθώς έφτασε τα 17 ματς αήττητη σε παιχνίδια στον όμιλο, κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Καζεμίρο στο 83' με ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο ολοκλήρωσε μια υπέροχη επίθεση της "σελεσάο" με τρεις πάσες με τη μία.

Η Βραζιλία ήταν συνολικά καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε και μετά το 1-0 είχε και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Έχοντας πάρει ήδη την πρόκριση η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου το Καμερούν.

Τα xgoals του αγώνα Βραζιλία - Ελβετία
Τα xgoals του αγώνα Βραζιλία - Ελβετία OPTA/SPORT24

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Βραζιλία είχε την ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζόμερ. Η Ελβετία από την πλευρά της προσπαθούσε όταν έκλεβε τη μπάλα να φύγει ταχύτατα στο αποτέλεσμα αλλά χωρίς οι παίκτες της να απειλήσουν τον Άλισον.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με έξι τελικές, δύο στην εστία για τη Βραζιλία, ενώ η Ελβετία απείλησε μόνο μια φορά με τη μπάλα να μην πηγαίνει καν στην εστία του Άλισον.

Η καλύτερη στιγμή για τη Βραζιλία ήρθε από μια εξαιρετική έμπνευση του Ραφίνια που έκανε σέντρα με το αριστερό προς τον Βινίσιους στο 27' με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί με τη μια να κάνει το σουτ αλλά βρήκε τη μπάλα με το μπούτι και ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Βραζιλία με τον Ροντρίγκο να μπαίνει αντί του Πακετά στην προσπάθεια του Τίτε να κάνει την ομάδα του καλύτερη. Η "σελεσάο" ανέβασε τις γραμμές της και προσπάθησε στο 56' να πάρει προβάδισμα αλλά ο Ρισάρλισον δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Βινίσιους.

Στο 65' η Βραζιλία πέτυχε γκολ με τον Βινίσιους αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR λόγω οφσάιντ του Ρισάρλισον στην αρχή της φάσης.

Στο 78' ο Τίτε ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επίθεση της ομάδας του με την είσοδο των Ζεσούς και Άντονι στο ματς αντί των Ραφίνια και Ρισάρλισον.

Και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η "λύτρωση" για τη Βραζιλία με τον Καζεμίρο. Ο Βινίσιους έδωσε στον Άλεξ Σάντρο, αυτός με τη μία πέρασε στον μέσο της Γιουνάιτεντ που έκανε ένα σουτ με τη μία και έστειλε τη μπάλα εκεί που ο Ζόμερ δεν μπορούσε να αντιδράσει με τίποτα.

Μετά το 1-0 η Ελβετία άφησε περισσότερους χώρους και η Βραζιλία θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 87' ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής στα αριστέρα, έπιασε το σουτ με τον Ζόμερ να δίωχνει σε κόρνερ. Ενώ και στις καθυστερήσεις ο Βινίσιους έδωσε υπέροχα στον Ροντρίγκο που έπιασε το σουτ με τον Ακάντζι με τάκλιν να διώχνει τη μπάλα.

Τα στατιστικά του αγώνα Βραζιλία - Ελβετία
Τα στατιστικά του αγώνα Βραζιλία - Ελβετία OPTA/SPORT24

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86' Τέλες), Πακετά (46' Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58' Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72' Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72' Ζεζούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (86' Φράι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76' Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76' Σεφέροβιτς).

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ