ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια στον 7ο και τον 8ο όμιλο για τα τελευταία εισιτήρια της φάσης των "16"

Ο Καβάνι στην αναμέτρηση μεταξύ της Ουρουγουάης και της Πορτογαλίας
Ο Καβάνι στην αναμέτρηση μεταξύ της Ουρουγουάης και της Πορτογαλίας 2022 AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Δύο εισιτήρια απομένουν να δοθούν από τον έβδομο και τον όγδοο όμιλο για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεδομένου πως Βραζιλία και Πορτογαλία έχουν προκριθεί. Δείτε αναλυτικά τα σενάρια.

Την Παρασκευή (2/12) ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια στον 7ο και 8ο group, όπου θα οριστικοποιηθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια των 16 του Μουντιάλ.

Στο 7ο όμιλο η Βραζιλία έχει προκριθεί με έξι βαθμούς. Ακολουθεί η Ελβετία με τρεις, το Καμερούν και η Σερβία με έναν.

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια στον 7ο και τον 8ο όμιλο για τα τελευταία εισιτήρια της φάσης των "16"

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Η Ελβετία έχει το προβάδισμα για το δεύτερο εισιτήριο, μετά από αυτό της Βραζιλίας, ωστόσο Σερβία και Καμερούν ελπίζουν. Δείτε αναλυτικά τα σενάρια.

Η τελευταία αγωνιστική:

  • 21:00 Σερβία - Ελβετία (antenna.gr / ANT1+, LIVE SPORT24)
  • 21:00 Καμερούν - Βραζιλία (ΑΝΤ1, LIVE SPORT24)

Αναλυτικά τα σενάρια στον 7ο όμιλο

Τι χρειάζεται η Βραζιλία για την πρώτη θέση:

  • Η Βραζιλία έχει αγκαλιάσει και την πρώτη θέση και η μοναδική περίπτωση να μην τερματίσει στην κορυφή του 7ου ομίλου είναι να χάσει από το Καμερούν και την ίδια ώρα να επικρατήσει η Ελβετία της Σερβίας καλύπτοντας παράλληλα και τη διαφορά τερμάτων (στο +3 η Βραζιλία, στο 0 η Ελβετία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές).

Τι χρειάζεται η Ελβετία:

  • Η Ελβετία προκρίνεται στην επόμενη φάση με νίκη επί των Σέρβων.
  • Με ισοπαλία προκρίνεται αρκεί να μη νικήσει το Καμερούν τη Βραζιλία. Εάν το Καμερούν νικήσει την Σερβία τότε θα ισχύσει η διαφορά τερμάτων. Η Ελβετία τώρα είναι στο 0 και το Καμερούν στο -1. Με λίγα λόγια οι Αφρικανοί προκρίνονται με δύο γκολ διαφορά. Με ίδιο συντελεστή τερμάτων, μετράει η καλύτερη επίθεση.

Τι χρειάζεται το Καμερούν:

  • Θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Βραζιλία και την ίδια ώρα είτε ισοπαλία στο Ελβετία - Σερβία είτε νίκη των Σέρβων.
    Εάν νικήσει το Ελβετία - Σερβία λήξει ισόπαλο, το Καμερούν θα είναι ισόβαθμο μαζί με τους Ελβετούς και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων. Οι Αφρικανοί προκρίνονται με δύο γκολ διαφορά. Με ίδιο συντελεστή τερμάτων, μετράει η καλύτερη επίθεση.
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Σερβία, τότε το Καμερούν θα πρέπει να έχει νικήσει τη Βραζιλία τουλάχιστον με μεγαλύτερη διαφορά απ' ότι θα νικήσουν οι Σέρβοι τους Ελβετούς. Με ίδιο συντελεστή μετράει πάλι η καλύτερη επίθεση.

Τι χρειάζεται η Σερβία:

  • Η Σερβία προκρίνεται αν νικήσει την Ελβετία και ταυτόχρονα το Καμερούν δεν νικήσει την Βραζιλία. Σε περίπτωση νίκης της Σερβίας επί της Ελβετίας και νίκης του Καμερούν επί της Βραζιλίας, θα φτάσουν μαζί στους 4 πόντους και η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή είναι στο -2 η Σερβία και στο -1 το Καμερούν, επομένως οι Βαλκάνιοι θα πρέπει να νικήσουν με καλύτερη διαφορά.

Η εικόνα στον όγδοο όμιλο

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είναι η Πορτογαλία η οποία έχει πάρει ήδη την πρόκριση. Στη δεύτερη θέση η Γκάνα με τρεις, ενώ από έναν βαθμό έχουν Ουρουγουάη και Νότια Κορέα.

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια στον 7ο και τον 8ο όμιλο για τα τελευταία εισιτήρια της φάσης των "16"

Το πάνω χέρι έχει η Γκάνα, η οποία θα μονομαχήσει με την Ουρουγουάη σε μία επανάληψη της μεγάλης αναμέτρησης που είχαν δώσει στη Νότια Αφρική το 2010, ενώ στο κόλπο είναι και οι Νοτιοκορεάτες του Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ. Αναλυτικά τα σενάρια.

Η τελευταία αγωνιστική:

  • 17:00, Νότια Κορέα - Πορτογαλία (antenna.gr / ANT1+, LIVE SPORT24)
  • 17:00, Γκάνα - Ουρουγουάη (ΑΝΤ1, LIVE SPORT24)

Τι χρειάζεται η Πορτογαλία για την πρωτιά:

  • Η Πορτογαλία με νίκη ή ισοπαλία τερματίζει πρώτη.
  • Ακόμα και με ήττα και μη νίκη της Γκάνας μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση ως πρώτη. Αν κερδίσει η Γκάνα τότε θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων. Η Πορτογαλία έχει +3 και η Γκάνα 0, μια διαφορά που δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Σάντος σε περίπτωση ισοβαθμίας, το οποίο όμως μπορεί να ανατραπεί.

Τι χρειάζεται η Γκάνα:

  • Η Γκάνα σε περίπτωση νίκης επί της Ουρουγουάης προκρίνεται στην επόμενη φάση.
  • Αν έρθει ισοπαλία τότε προκρίνεται με νίκη Πορτογαλίας ή ισοπαλία στο ματς με τη Νότια Κορέα. Αν η Νότια Κορέα κερδίσει την Πορτογαλία τουλάχιστον με δύο γκολ, υπερτερεί εκείνη στην ισοβαθμία και προκρίνεται. Σε περίπτωση που κερδίσει με ένα γκολ διαφορά το πιθανότερο είναι ότι η Γκάνα θα υπερτερεί στην καλύτερη επίθεση, μιας και έχει πέντε γκολ έναντι δύο της Νότιας Κορέας

Τι χρειάζεται η Νότια Κορέα:

  • Η Νότια Κορέα μπορεί να ελπίζει μόνο με νίκη επί της Πορτογαλίας, ωστόσο η πρόκρισή της εξαρτάται και από το άλλο παιχνίδι. Δεν θέλει νίκη της Γκάνας κόντρα στην Ουρουγουάη. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι, τότε η Νότια Κορέα θα πρέπει να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτό θα γίνει αν νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Πορτογαλία. Σε περίπτωση ίδιου συντελεστή μεταξύ Γκάνας και Νότιας Κορέας μετράει ο αριθμός γκολ υπέρ. Εάν η Ουρουγουάη επικρατήσει της Γκάνας, τότε η Νότια Κορέα θα πρέπει να έχει καλύτερη διαφορά γκολ από τη σελέστε (-1 Νότια Κορέα, -1 Ουρουγουάη).

Τι χρειάζεται η Ουρουγουάη;

  • Η Ουρουγουάη προκρίνεται μόνο με νίκη κόντρα στην Γκάνα, με άλλο αποτέλεσμα μένει εκτός. Παράλληλα κοιτάζει και το Νότια Κορέα - Πορτογαλία. Με νίκη ή ισοπαλία Πορτογαλίας, προκρίνεται η Ουρουγουάη. Με νίκη Νότιας Κορέας θα υπάρξει ισοβαθμία και θα μετρήσει η διαφορά των γκολ. Στο -1 είναι τώρα η Νότια Κορέα στο -2 η Ουρουγουάη.

Τα ζευγάρια των 16 και το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό

Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό
Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό OPTA

Δείτε τη Game Night:

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ