ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Τα "must watch" παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Τα "must watch" παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ
© 2021 JOAO MATOS / AP IMAGES

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι, από μόνο του, ιστορικό. Όσα το συνοδεύουν μάλιστα συνηγορούν στη γενική αίσθηση πως αυτό που θα δούμε στην Ντόχα θα είναι κάτι μοναδικό, με κάποια παιχνίδια να έχουν την ταμπέλα του "must watch". Φυσικά, από την συχνότητα του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+ κατ' αποκλειστικότητα.

Είναι μια πραγματικότητα πως η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στον χειμώνα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση στην ιστορία της διοργάνωσης, η οποία ήταν διαχρονικά συνυφασμένη με τις υψηλές (στην Ελλάδα) θερμοκρασίες και την ολοκλήρωση της σεζόν (για τους συλλόγους) λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Εν προκειμένω όμως, το Κατάρ θα αποτελέσει την αφορμή για να δούμε -για πρώτη φορά στην ιστορία- τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη να είναι στα "κόκκινα" χάρη στο γεγονός πως δεν κουβαλούν στις πλάτες (και στα πόδια τους) μια επίπονη αγωνιστική περίοδο, με 80+ αγώνες σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό, από μόνο του, αρκεί για να ανοίξει την όρεξη σε όλους.

Πόσω μάλλον σ' εμάς που θα ζήσουμε από κοντά όλη αυτή τη μαγική εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βρισκόμαστε εδώ και μερικές ώρες στην Ντόχα και αν υπάρχει κάτι που είναι ξεκάθαρο, αυτό είναι η προσμονή όλων για να ξεκινήσει η διοργάνωση, να ακουστεί το πρώτο σφύριγμα για τη σέντρα, να μπει το πρώτο γκολ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αυτή η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημειολογία γι' ακόμη έναν λόγο: πρόκειται -κατά τα φαινόμενα- για την τελευταία παρουσία των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών του 21ου αιώνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Κατάρ λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και να προσθέσουν στο (τεράστιο) βιογραφικό τους, αυτό που τους λείπει.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν την τελευταία ευκαιρία για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο
Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν την τελευταία ευκαιρία για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο © 2014 JON SUPER / AP IMAGES

Για να γράψουν ακόμη μερικές αράδες στο μεγάλο (τεράστιο) βιογραφικό τους, αυτό που τους έχει κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών. Όπως ήταν ο Πελέ, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Φραντς Μπεκενπάουερ και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Παρεμπιπτόντως, εκείνοι που είτε δεν έχετε προλάβει να τους δείτε την ώρα που έκαναν μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας τους, αλλά κι εκείνοι που τα νοσταλγείτε, μπορείτε να απολαύσετε μέσα από το ΑΝΤ1+ την ειδική σειρά ντοκιμαντέρ που αφορά στην πορεία όλων αυτών των σπουδαίων ποδοσφαιριστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το "Football's Greatest Stage" που προσφέρεται -μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων προγραμμάτων- δεν είναι ακόμη μια αναφορά στο παρελθόν, αλλά ένας πραγματικός θησαυρός, που καταγράφει πως χτίστηκε ο μύθος τους (και) μέσα από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού, που αρκεί για να γιγαντώσει την υστεροφημία καθενός. Πόσω μάλλον, από την στιγμή που περιλαμβάνει λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου σημαντικές, στιγμές της διοργάνωσης.

Για να επιστρέψουμε όμως, στο δίπολο που έχει χαρακτηρίσει μια ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως όλη συζήτηση για αμφοτέρους αναφορικά με το ποιος είναι (και ποιος δεν είναι) ο GOAT περικλείει εν πολλοίς τα πεπραγμένα με την Εθνική Ομάδα. Οπότε μοιάζει προφανές πως όποιος πανηγυρίζει το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου 2022 θα είναι και με τη βούλα σε θέση ισχύος.

Ποιος μπορεί όμως να αποκλείσει την Βραζιλία, που ψάχνει την εξιλέωση για όσα συνέβησαν το 2014; Ή την Ισπανία και τη Γαλλία; Ρητορικό το ερώτημα προφανώς, αρκεί όμως για να καταδείξει το (πολύ) υψηλό επίπεδο αυτής της διοργάνωσης, τις απαιτήσεις που υπάρχουν, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας τη αποστολής για κάθε μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στα γήπεδα του Κατάρ.

Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+
Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+

Γι αυτό λοιπόν, κάθε παιχνίδι της Αργεντινής και της Πορτογαλίας έχει τον χαρακτήρα του "must watch" μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+, που θα δώσουν "στο πιάτο" κάθε στιγμή της διοργάνωσης και θα αποτελέσουν το σημείο ενδιαφέροντος και προσοχής για κάθε φίλο του ποδοσφαίρου για τον επόμενο μήνα.

Η προετοιμασία των φίλων του ποδοσφαίρου για το Κατάρ ξεκινά βέβαια νωρίτερα από την πρώτη σέντρα της διοργάνωσης. Όπως οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές άλλωστε, κι οι φίλοι του αθλήματος χρειάζονται το κατάλληλο... ζέσταμα.

Γι' αυτούς που δεν θέλουν να παρουσιαστούν αδιάβαστοι λοιπόν, υπάρχει το κατάλληλο αντίδοτο. Μέσα από την ενότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το το ειδικό θεματικό κανάλι FIFA World Cup του ΑΝΤ1+ η "Αντίστροφη μέτρηση για το Κατάρ" περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Από την παρουσίαση των μονομάχων μέχρι τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε παίκτη που αναμένεται να λάμψει στην Ντόχα, αλλά και γι αυτούς που περιμένουμε να δούμε να κάνουν το "βήμα παραπάνω" στην καριέρα τους.

Τέτοιου είδους παραγωγές, όπως αυτές που προσφέρει το ΑΝΤ1+, είναι άλλωστε απαραίτητες για όλους μας. Για να μην πιαστεί ουδείς... αδιάβαστος σε οποιουδήποτε είδους ποδοσφαιρική συζήτηση.



Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+ μόνο με 3,33€/μήνα*.
*Ισχύει για 6μηνη συνδρομή συνολικού κόστους 19,99€ με εφάπαξ χρέωση. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ