ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Τα μουσουλμανικά κράτη είχαν προτείνει να φορεθεί στο Κατάρ περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας

Μουντιάλ 2022: Τα μουσουλμανικά κράτη είχαν προτείνει να φορεθεί στο Κατάρ περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας

Το Sky News αναδεικνύει την προσπάθεια μουσουλμανικών κρατών να περάσουν στο Μουντιάλ 2022 περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας.

Πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ είχε ξεσπάσει θύελλα αναφορικά με την πρόθεση κάποιων χωρών να φορέσουν οι αρχηγοί των ομάδων τους περιβραχιόνιο υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ήταν μία προσπάθεια στήριξης της καμπάνιας OneLove.

Τελικά, οι ομάδες έκαναν πίσω τελευταία στιγμή και καταφέρθηκαν κατά της FIFA, αναφέροντας ότι η παγκόσμια ομοσπονδία δεν απάντησε ποτέ στο γραπτό τους αίτημα για να φορέσουν οι κάπτεν το Ουράνιο Τόξο. Καμία χώρα δεν το φόρεσε, μόνο οι Γερμανοί έκλεισαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τέλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky News, παράλληλα με το OneLove από την πλευρά των μουσουλμανικών κρατών συμπεριλαμβανομένων και των διοργανωτών έτρεχε μία άλλη ενέργεια. Συγκεκριμένα, οι μουσουλμάνοι ήθελαν να φορέσουν περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας το οποίο θα έγραφε "No Place for Islamophobia".

Το Sky News, μάλιστα, αποκαλύπτει και το σχέδιο του περιβραχιονίου που θα ήταν σαν παλαιστινιακή μαντίλα και πάνω με πράσινα γράμματα θα έγραφε το προαναφερθέν μήνυμα.

Από εκεί και πέρα όταν το θέμα πήγε στα υψηλά κλιμάκια της FIFA η ιδέα κόπηκε γιατί παραβίαζε τους κανόνες τρης. Οι χώρες που προώθησαν την ιδέα απογοητεύτηκαν με την απόφαση.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ