MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα: Ο Ρονάλντο είναι καυτός στους ομίλους και ο Σάντος ψάχνει ακόμη μία πρόκριση

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει γκολ της Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει γκολ της Πορτογαλίας 2022 AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Γκάνα για την πρώτη αγωνιστική του ογδόου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα φώτα να είναι πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείτε χρήσιμα facts για την αναμέτρηση.

Η Πορτογαλία κάνει ποδαρικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει την Γκάνα (24/11, 18:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για την πρώτη αγωνιστική του ογδόου ομίλου.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα και ενδιαφέροντα facts για την αναμέτρηση

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ. Το 2014 η Πορτογαλία είχε επικρατήσει 2-1, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Η Πορτογαλία έχει μόνο τρεις νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια της σε Μουντιάλ (έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες) και όλες σημειώθηκαν στη φάση των ομίλων. Η τελευταία της νίκη σε αγώνα νοκ-άουτ ήταν το 2006, όταν πέρασε στους προημιτελικούς με 1-0 επί της Ολλανδίας.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα: Ο Ρονάλντο είναι καυτός στους ομίλους και ο Σάντος ψάχνει ακόμη μία πρόκριση

Η ομάδα του Κριστιάνο δεν έχει νίκη στα τελευταία τρία εναρκτήρια παιχνίδια της σε Μουντιάλ (δύο ισοπαλίες, μια ήττα).

Αυτό θα είναι το τέταρτο Μουντιάλ για την Γκάνα, όλα μετά το 1998. Οι Γκανέζοι έχουν περάσει τρεις φορές στη φάση των νοκ-άουτ και έμειναν έξω στην τελευταία τους παρουσία σε Παγκόσμιο, το 2014.

Η Γκάνα έχει φτάσει στους προημιτελικούς το 2010, ισοφαρίζοντας την καλύτερη παρουσία από αφρικανική ομάδα που είχε το Καμερούν το 1990 και η Σενεγάλη το 2002.

Η Γκάνα έχει σκοράρει στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σε Μουντιάλ και αν βρει δίχτυα απέναντι στην Πορτογαλία, θα ισοφαρίσει το σερί της Νότιας Αφρικής (1998-2010) και της Νιγηρίας (1994-1998).

Πορτογαλία-Γκάνα στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Ο Ρονάλντο έχει πετύχει και τα επτά γκολ του σε Μουντιάλ στη φάση των ομίλων. Ο Κριστιάνο είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στους ομίλους που δεν έχει γκολ σε αγώνα νοκ-άουτ.

Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους πέντε παίκτες που έχουν σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ, μαζί με τον Μέσι, τον Πελέ, τον Ούβε Ζέλερ και τον Μίροσλαβ Κλόζε.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα: Ο Ρονάλντο είναι καυτός στους ομίλους και ο Σάντος ψάχνει ακόμη μία πρόκριση

Για τον Φερνάντο Σάντος αυτό θα είναι το τέταρτο μεγάλο τουρνουά με την Πορτογαλία. Σε όλα τα προηγούμενα ο Σάντος οδήγησε την ομάδα του στη φάση των νοκ-άουτ, αλλά αποκλείστηκε στη φάση των 16 στα δύο τελευταία.

Αν ο αρχηγός της Γκάνας, Αντρέ Αγιού, παίξει στο Κατάρ θα γίνει ο εν ενεργεία Αφρικανός με τους περισσότερους αγώνες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου(8).

Ο προπονητής της Γκάνας, Ότο Άντο, έχει αγωνιστεί σε δύο αγώνες Μουντιάλ το 2006, στη νίκη επί των ΗΠΑ (2-1) και στη νίκη επί της Τσεχίας (2-0).

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ