ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Πελέ σε Νεϊμάρ: "Κανείς δεν πλησίασε το ρεκόρ μου, αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου"

Ο Πελέ με τον Νεϊμάρ
Ο Πελέ με τον Νεϊμάρ @ 2012 NELSON ANTOINE / AP IMAGES

Ο Πελέ συνεχάρη τον Νεϊμάρ για την ισοφάριση του δικού του ρεκόρ με την εθνική Βραζιλίας, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι δεν πλησίασε κανείς άλλος το ρεκόρ, δείχνει το μέγεθος του επιτεύγματος του 30χρονου σούπερ σταρ.

Ο Νεϊμάρ σκόραρε κόντρα στην Κροατία και έφτασε τα 77 γκολ με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, πιάνοντας τον Πελέ στην κορυφή των σκόρερ.

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου έστειλε ένα μήνυμα στον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος ήταν απογοητευμένος στις δηλώσεις του μετά το ματς, στο οποίο τον συνεχάρη για τα 77 γκολ με τη φανέλα της σελεσάο, αν και δεν συνδυάστηκαν με την καλύτερη περίσταση, τονίζοντας ότι κανείς δεν το πλησίασε και αυτό δείχνει το μέγεθος του επιτεύγματος.

"Σε είδα να μεγαλώνεις, ζητωκραύγαζα για σένα κάθε μέρα και τέλος μπορώ να σε συγχαρώ που ισοφάρισες τον αριθμό των γκολ μου με την Εθνική Βραζιλίας. Και οι δύο ξέρουμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν αριθμό. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως αθλητές είναι να εμπνέουμε. Να εμπνεύσουμε τους επαγγελματίες συναδέλφους μας σήμερα, τις επόμενες γενιές και κυρίως να εμπνεύσουμε όλους όσους αγαπούν το άθλημά μας.

Δυστυχώς, η μέρα δεν είναι η πιο χαρούμενη για εμάς, αλλά θα είσαι πάντα η πηγή έμπνευσης αυτού πολλοί φιλοδοξούν να γίνουν. Έχω μάθει ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο μεγαλώνει η κληρονομιά μας. Το ρεκόρ μου σημειώθηκε πριν από σχεδόν 50 χρόνια και κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να το πλησιάσει. Τα κατάφερες αγόρι μου. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου.

Ωστόσο, ξέρετε, όπως και εγώ, ότι κανένας αριθμός δεν είναι μεγαλύτερος από τη χαρά της εκπροσώπησης της χώρας μας. Είμαι 82 ετών, και μετά από τόσο καιρό, ελπίζω να σας ενέπνευσα με κάποιο τρόπο να φτάσετε ως εδώ. Περισσότερο από αυτό, ελπίζω ότι το επίτευγμά σας ενα ξαπλωθεί στα εκατομμύρια των ανθρώπων που σας ακολουθούν για να αμφισβητήσουν αυτό που φαίνεται αδύνατο.

Η κληρονομιά του δεν έχει τελειώσει. Συνέχισε να μας εμπνέεις. Θα συνεχίσω να ρίχνω γροθιά στον αέρα με ευτυχία με κάθε γκολ που σκοράρεις, όπως έκανα σε κάθε παιχνίδι που σε έχω δει στο γήπεδο".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΕΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ