MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Ιράν: Τα στατιστικά των απροσπέλαστων Χατζισαφί - Μοχαμάντι στον ιρανικό θρίαμβο

Ο Εχσάν Χατζισαφί στην αναμέτρηση του Ιράν απέναντι στην Ουαλία
Ο Εχσάν Χατζισαφί στην αναμέτρηση του Ιράν απέναντι στην Ουαλία 2022 AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Το Ιράν πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επικρατώντας 2-0 της Ουαλίας στη δεύτερη αγωνιστικού του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι να συμβάλλουν τα μέγιστα.

Το Ιράν πήρε μία σπουδαία-ιστορική νίκη απέναντι στην Ουαλία για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αρμάδα του Κεϊρόζ επικράτησε 2-0 με δύο πανέμορφα γκολ του Τσεσμί στο 90+8' και του Ραζαϊάν στο 90+11'.

Βασικοί στο μεγάλο παιχνίδι του Ιράν αγωνίστηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Μιλάντ Μοχαμάντι και ο Εχσάν Χατζισαφί. Οι δύο τους είχαν στην ευθύνη τους την αριστερά πλευρά στο 4-4-1-1 που παρέταξε την ομάδα του ο Κεϊρόζ.

Ας ξεκινήσουμε με τον Χατζισαφί και μπορείτε να δείτε τις μεταβιβάσεις του στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι πάσες και οι επιδόσεις του Χατζισαφί απέναντι στην Ουαλία
Οι πάσες και οι επιδόσεις του Χατζισαφί απέναντι στην Ουαλία

Ο Χατζισαφί είχε 44 ενέργειες με την μπάλα στα 77 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 19/25 πάσες, ενώ μία μεταβίβασή του δημιούργησε και ευκαιρία. Επιπλέον, έδωσε μεγάλες μάχες έχοντας τρία τάκλιν και τρεις στις πέντε μονομαχίες.

Ο Μίλαντ Μοχαμάντι έκανε κορυφαία δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι αγωνιζόμενος πίσω από τον Χατζισαφί. Ο μπακ της ΑΕΚ δεν άφηνε τους επιθετικούς της Ουαλίας να ανασάνουν, κάτι που αποδεικνύουν τα στατιστικά του.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μοχαμάντι απέναντι στην Ουαλία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μοχαμάντι απέναντι στην Ουαλία

Ο Μοχαμάντι συνολικά είχε 50 ενέργειες με την μπάλα. Είχε δύο απομακρύνσεις, ενώ τέσσερις φορές έκανε τάκλιν στους αντιπάλους του πετυχημένα. Παράλληλα, έδωσε δυνατές μονομαχίες κερδίζοντας τις επτά από τις δέκα. Παράλληλα, είχε 15/19 πάσες, ενώ δεν δίσταζε όποτε το χρειαζόταν η ομάδα του να ανέβει ψηλά.

Το Ιράν πήρε το πρώτο του τρίποντο στο Μουντιάλ του Κατάρ και πλέον έχει κάθε δικαιώμα να ελπίζει για πρόκριση στους 16. Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ, Χατζισαφί και Μοχαμάντι συνέβαλαν τα μέγιστα σ' αυτή την προσπάθεια.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ