MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία: Ο Κέιν συνεχίζει το κυνήγι του γκολ στο βρετανικό ντέρμπι

Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τις ΗΠΑ 2022 AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Ουαλία και Αγγλία (29/11, 21:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) κοντράρονται σ' ένα βρετανικό ντέρμπι για την 2η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts για το παιχνίδι.

Η Αγγλία θέλει να σιγουρέψει την πρόκριση της στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ουαλία (29/11, 21:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24), η οποία διατηρεί ελπίδες, έστω και λιγοστές.

Πάμε να δούμε ορισμένα facts για την αναμέτρηση με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της Αγγλία με ομάδα από τη Βρετανία σε Μουντιάλ. Τα Τρία Λιοντάρια είναι αήττητα σε αγώνες απέναντι σε άλλες βρετανικές σε Euro, με μία νίκη και μια ισοπαλία απέναντι στη Σκωτία και μία νίκη απέναντι στην Ουαλία.

Η Αγγλία έχει ηττηθεί στο τρίο ματς στον όμιλο σε μόλις δύο από τις 14 παρουσίες της σε Παγκόσμια Κύπελλα (επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες), όταν έχασε από την Ισπανία το 1950 και το Βέλγιο το 2018.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία: Ο Κέιν συνεχίζει το κυνήγι του γκολ στο βρετανικό ντέρμπι

Η Ουαλία δεν έχει νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, με δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Μετά το 0-0 με τις ΗΠΑ, η Αγγλία έφτασε τις 12 λευκές ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ουαλία-Αγγλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Ουαλία κινδυνεύει να φύγει από το τουρνουά χωρίς νίκη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε παρουσία της σε Euro ή Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το 6-2 επί του Ιράν είναι η μοναδική νίκη της Αγγλίας στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της (τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες).

Η Ουαλία δέχθηκε 21 τελικές στην ήττα με 0-2 από το Ιράν κι αυτή ήταν η τρίτη φορά που δέχθηκε 20+ τελικές στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Αγγλία είχε 20 τελικές στη νίκη με 2-1 στο Euro του 2016.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία: Ο Κέιν συνεχίζει το κυνήγι του γκολ στο βρετανικό ντέρμπι

O Κέιν είχε 16 γκολ με τη φανέλα της Αγγλίας το 2021, αλλά έχει σκοράρει μόνο τρεις φορές σε 10 παιχνίδια στο 2022, όλες από το σημείο του πέναλτι. Μέσα στη χρονιά, ο Κέιν έχει 20 τελικές με την Αγγλία, χωρίς γκολ.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε τις λιγότερες επαφές με την μπάλα (34 με τις ΗΠΑ, 36 με το Ιράν) από κάθε συμπαίκτη του που έπαιξε και στα 180 λεπτά των δύο αγώνων της Ουαλίας στον όμιλο. Ο Μπέιλ είχε μόλις δύο σουτ στα δύο παιχνίδια και το ένα ήταν το πέναλτι με τις ΗΠΑ.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ