MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Ο Μόντριτς στο Last Dance του σε Μουντιάλ έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά και ο Πέρισιτς έγραψε ιστορία

Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με το Μαρόκο
Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με το Μαρόκο 2022 AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η Κροατία επικράτησε 2-1 του Μαρόκου και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μόντριτς στο πιθανώς τελευταίο του ματς σε Μουντιάλ ήταν το κύριο "γρανάζι" στη δημιουργία των Βαλκανίων, ενώ ο Ιβάν Πέρισιτς όργωσε την αριστερή πλευρά και έγραψε ιστορία.

Η Κροατία μετά το ασημένιο μετάλλιο του 2018 συνέχισε να βρίσκεται στην ελίτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατακτώντας την τρίτη θέση του Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς επικράτησε 2-1 του Μαρόκου στο Khalifa International Stadium.

Τα "φώτα" του παιχνιδιού έπεσαν πάνω στον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ του. Ο 37χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε πιθανώς στο τελευταίο του ματς σε Μουντιάλ και έκανε αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δίκτυο μεταβιβάσεων και τον χώρο δράσης της Κροατίας κόντρα στους Μαροκινούς.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της Κροατίας κόντρα στο Μαρόκο
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της Κροατίας κόντρα στο Μαρόκο

Η Κροατία απέναντι στη μεγάλη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου κινήθηκε στην αριστερή πλευρά. Στη βάση της κυκλοφορίας ήταν ο Λούκας Μόντριτς (10). Ο μέσος της Ρεάλ αγωνίστηκε λγο πιο πίσω από τη μεσαία γραμμή και συνεργάστηκε σχεδόν με όλους του τους συμπαίκτες.

Το γράφημα της Opta/Stats Perform αποδεικνύει τη δουλειά του Λούκα Μόντριτς στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Μόντριτς στο Κροατία - Μαρόκο
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Μόντριτς στο Κροατία - Μαρόκο

Ο Μόντριτς τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 62 πετυχημένες στις 67 μεταβιβάσεις που δοκίμασε, δηλαδή ποσοστό 90%. Ο 37χρονος χαφ είχε δέκα πάσες στην επίθεση, ενώ είχε και τέσσερις στις τέσσερις μακρινές μεταβιβάσεις. Τέλος, συνολικά στο παιχνίδι είχε 83 ενέργειες με την μπάλα τις περισσότερες από τον καθένα.

Ο Πέρισιτς όργωσε την αριστερή πλευρά

Ο Πέρισιτς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ένα ακόμη σε αυτό το Μουντιάλ. Με μία ανάποδη γυριστή κεφαλιά έδωσε την μπάλα στον Γκβάρντιολ, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Έτσι, έχει γράψει ιστορία. Στα τελευταία τρία Παγκόσμια Κύπελλα έχει άμεση συμμετοχή σε 11 γκολ της Κροατίας (έξι γκολ, πέντε ασίστ). Μόνο ο Μέσι (16) έχει περισσότερα, σύμφωνα με την Opta. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της χρβάτσκα μαζί με τον Σούκερ.

Η δουλειά του Πέρισιτς στον αγώνα κόντρα στην Κροατία, μπορεί να αποδειχθεί στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Πέρισιτς στο Κροατία - Μαρόκο
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Πέρισιτς στο Κροατία - Μαρόκο

Ο Πέρισιτς, ο οποίος ανέβαινε συνεχώς στην αριστερή πλευρά, είχε 32/38 πάσες, με 13 μεταβιβάσεις στην επίθεση, αλλά και τρεις πάσες που έφτιαξαν ευκαιρία, μαζί με την ασίστ του. Συνολικά στη δεξιά πλευρά είχε 63 ενέργειες με την μπάλα.

Το Μουντιάλ για τους Κροάτες έκλεισε με ακόμα μία επιτυχία. Είναι πρωτάκουστο για μία χώρα των Βαλκανίων με πληθυσμό κάτι λιγότερο από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους να πετυχαίνει τόσα πολλά. Αιτία, για όλα αυτά είναι παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς και ο Ιβάν Πέρισιτς, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες και σηκώνουν στις πλάτες τους ολόκληρη την Κροατία.

Δείτε την Game Night:

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ