ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Ο Λιονέλ Μέσι και το άγγιγμα ψυχής

Μουντιάλ 2022: Ο Λιονέλ Μέσι και το άγγιγμα ψυχής
SPORT24

Η "ζωγραφιά" του Λιονέλ Μέσι έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Μεξικό και οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη, που τη διατηρεί στο κόλπο για την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, κάτι που οφείλει εν πολλοίς στον Λιονέλ Μέσι. Η "ζωγραφιά" του με το αριστερό πόδι, στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν όλα τα λεφτά. Μαζί, η στιγμή που άλλαξε τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς στην αναμέτρηση.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Πολύ περισσότερο, αυτό το γκολ άγγιξε την ψυχή όλων των φίλων της Αργεντινής που βρίσκονταν στο Lusail Stadium το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου. Το μπλοκ των φιλάθλων της "αλμπισελέστε" ήταν ισχυρότερο (σε επίπεδο όγκου) από αυτό των φιλάθλων του Μεξικό, αλλά στην πράξη δεν αποδείχθηκε πιο θορυβώδες. Μέχρι την στιγμή που η μπάλα έφυγε από το αριστερό πόδι του Λιονέλ Μέσι.

Ένα σουτ που άγγιξε την ψυχή τους και τους απογείωσε στα ουράνια, δεδομένου του βάρους που κουβαλούσε αυτός ο αγώνας και των όσων διακυβεύονταν -τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο υστεροφημίας, για όλους. Από την στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα δίχτα λοιπόν, η κερκίδα της Αργεντινής σαν να αναγεννήθηκε, απέκτησε τον δέοντα παλμό και περιόρισε αισθητά την επίδραση (sic) εκείνης του Μεξικό.

Κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας λίγα λεπτά πριν από το φινάλε, όταν οι φίλοι του Μεξικό άρχισαν να αποχωρούν από τις θέσεις τους άρον άρον. Προφανώς γιατί ήταν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα και με αντιλαμβανόμενοι πως η πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μοιάζει πλέον με άθλο.

Όπως και να έχει, όσοι ζήσαμε από κοντά το παιχνίδι της Αργεντινής με το Μεξικό στο Lusail Stadium είχαμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε -από πρώτο χέρι- πώς ο Λιονέλ Μέσι κουβαλάει ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του. Και πώς αυτό αποτυπώνεται στις αντιδράσεις του κόσμου.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ